Doornroosje
loader

Welkom bij de Fresku show

Fresku

Niet alles kan hij kwijt op een plaat of tijdens een festival. In het theater wisselt Fresku zijn scherpe raps af met grappige persiflages en zien we of hij zijn heilige oorlog gaat winnen, of dat hij het moet afleggen.

Roerig, zo kun je de eerste jaren van Roy Reymound noemen. Als kind van een Nederlandse moeder en een Antilliaanse vader groeide hij deels op in een compleet blank milieu in Eindhoven, maar ook een compleet donkere omgeving op Curaçao. Hij droomde over een carrière in een artistiek beroep zoals zanger, tekenaar of schrijver, maar belandde in de riemenfabriek van Eindhoven. In de pauzes schreef hij zijn rapteksten en na het werk maakt hij persiflerende filmpjes met zijn beste vriend Teemong. Die filmpjes werden duizenden keren gedeeld op het internet en de typetjes die hij daar neerzette werden BN-ers (zoals Gino Pietermaai en Willy Keurig). Toen zette hij een track op het internet en had hij binnen no time een platencontract op zak.

Na vier jaar trouwe dienst bij de riemenfabriek besloot hij zijn droom volledig achterna te gaan als de woordkunstenaar Fresku. Dit resulteerde in drie albums met ieder 4**** recensies in o.a. De Volkskrant, optredens op de grootste festivals zoals Lowlands en Paaspop, een uitverkocht Paradiso en mediaoptredens in ‘DWDD’, ‘Pauw’ en ‘24 uur met’.

Fresku voelt een noodzaak om het leven en de wereld te begrijpen. Hij voert een soort innerlijke heilige oorlog, met als belangrijkste wapens poëzie en humor. Als een schilder stelt hij zijn liedjes samen waarin alles gedetailleerd wordt uitgewerkt. Beladen thema’s worden afgewisseld met ontlading in de vorm van satire en persiflages. De bijbehorende video’s, gemaakt door zijn creatieve wederhelft Teemong, zijn afwisselend controversieel, emotioneel, humoristisch maar vooral indrukwekkend. Eén ding mag duidelijk zijn; Fresku heeft een hoop te vertellen en te delen.

lees meer
Bekijk de foto's