fbpx
Joep Beving

Stevenskerk Live!

Joep Beving

maandag 17 juli 2023
Uitverkocht

Nooit meer te laat voor tickets? Meld je aan voor updates!

WhatsApp

Liever updates per email? Meld je aan.

locatie:
Stevenskerk
datum:
maandag 17 juli 2023
zaal open:
19:30 uur
start:
20:30 uur

Joep Beving is al van jongs af aan één met de piano. Hij werd gedwongen om zijn muzikale studie aan het conservatorium te beëindigen en ging in plaats daarvan door naar de universiteit. Zijn liefde voor zijn instrument is echter nooit verloren gegaan. Waar het ooit zijn doel was om zoveel mogelijk noten per minuut te slaan, is zijn speelstijl in de loop der jaren veranderd, op zoek naar een bepaalde esthetische essentie. Zijn pad werd verlicht door een piano die Beving van zijn grootmoeder erfde toen zij in 2009 overleed. Dit Duitse instrument drong aan op een zachtere toets en een gracieus tempo, wat Beving er uiteindelijk toe bracht zich aan te passen aan een meer klassieke woordenschat om zijn verhaal te vertellen.

Op zoek naar de rust van de geest en een of andere vorm van essentie, begon de muziek zich te presenteren die hij nog nooit eerder in zijn leven had gespeeld. Minimale stukken die hij later omschreef als ‘eenvoudige muziek voor complexe emoties’.  Afgeslagen door het enige label dat hij benaderde, besloot Joep zijn debuutalbum Solipsism in 2015 zelf uit te brengen.  Het geluid van zijn piano vond zijn weg naar de oren van A&R-manager Christian Badzura van Deutsche Grammophon bij een bezoek aan zijn favoriete bar in Berlijn. Dit leidde tot de ondertekening van Beving bij ’s werelds belangrijkste klassieke label en daarmee tot de release van het al even succesvolle album ‘Prehension’ in 2017, waarmee Joep een van de meest beluisterde levende pianisten ter wereld was in die tijd.

Op zijn nieuwste album, genaamd ‘Hermitism’, keert Joep terug naar zijn piano solo-roots. Voor zijn nieuwste project put hij uit het Hermetisme, een spirituele filosofie die voortkomt uit oude geschriften van de legendarische Griekse schrijver Hermes Trismegistus. Centraal staan zeven universele natuurwetten, zoals oorzaak en gevolg, het principe van ritme en het vinden van evenwicht. Geschreven tijdens de donkere dagen van de pandemie, in een tijdperk van angst en polarisatie, mengt Hermetism aangrijpende melancholie met hoop. Dit twaalftal composities werd wederom uitgevoerd op de welbekende Schimmel-piano die hij ooit van zijn oma kreeg.

Dit programma is onderdeel van de Vierdaagsefeesten

 

genre

neo klassiek, ambient

media

Joep Beving

maandag 17 juli 2023

placeholder