Doornroosje
loader

Kids 'n' Billies 2018

T-99 + The Fuzillis + The Buttshakers

Cordovas + Leadbeaters + Jo Carley and The Old Dry Skulls + Wiseguyz e.a.

Al meer dan 15 jaar het rock ’n roll fenomeen van Nijmegen, het Kids ‘n’ Billies Festival in openluchttheater De Goffert, vindt dit jaar plaats op zaterdag 23 juni. Live op het podium: T-99 (NL), The Fuzillis (UK),  Wiseguyz (Ukr), The Buttshakers (Fra), Cordovas (USA), Leadbeaters (NL), Jo Carley and The Old Dry Skulls (UK), The Glücks (B) en Crystal & Runnin’ Wild (B). 

Een muziekfestival met twee podia gevuld met bluegrass, rockabilly, garagepunk, country, rhythm ’n blues, soul, surf en exotica. Een festival met ballen, maar vriendelijk genoeg om eventuele kinderen mee naartoe te nemen. Voor hen zijn er tal van stoere activiteiten die een link met rock ’n roll hebben.

Ticketprijzen
Billies: vvk € 22,00, kassa € 26,50
Kids 0 t/m 4: gratis
Kids 5 t/m 18: vvk € 4,50, kassa € 6,50
Avondticket vanaf 19.00 uur: €17,50

De volgende acts op het podium:
T99

Het Amsterdamse trio T-99 huilt in een Amerikaanse woestijnnacht tegen de maan, terwijl hun muzikale helden eindeloos rondjes draaien op hun mentale jukebox: Howling Wolf, B.B. King, Muddy Waters, Hank Williams, Chuck Berry, Elvis Presley, Johnny Burnette, Dick Dale, Johnny Cash, Link Wray, The Cramps en The Paladins.

The Fuzillis

The Fuzillis uit Engeland brengen één woord instr-o-mentals met baldadige saxen, raunchy gitaren en een bak vol atomic age twist en grind a go-go tunes, gegarandeerd een feestje waarbij je danst tot je tenen bloeden. Afgelopen najaar brachten ze hun eerste album uit Ungawa, baby… UNGAWA!

The Buttshakers

De Franse band The Buttshakers staan bekend om hun felle en vurige muziek: draaitafels beginnen te stomen van de hitte van hun platen, dansvloeren scheuren onder de verschroeiende druk van hun aanstekelijke grooves. Met rauwe, primitieve geluiden uit de garagerock van de jaren 60 en de ruwe seksualiteit van pre-Motown soul muziek, hebben The Buttshakers een reputatie opgebouwd als een “must-see” live band.

The Glücks

De Bonny & Clyde van de garagepunk, The Glücks uit Oostende, brachten eind maart hun tweede volledige album, Run Amok, uit via Monstrophonic/Drunkabilly & Suck My Goo Records. Liedjes voor de underdogs, de ontkende en ongedefinieerde generatie.

Cordovas

Cordovas duikt in 2012 vanuit het niets op in Nashville, USA. Prachtige meerstemmige zang, zwierige gitaarpartijen, pianoriedels en orgelwerk verwerken ze in nummers die uiteenlopen van gespierde countryrock tot ingetogen akoestische americana. Liefhebbers van Fleetwood Mac, Grateful Dead en The Band zijn gewaarschuwd!

Jo Carley and The Old Dry Skulls

De drijvende kracht achter Jo Carley and The Old Dry Skulls is Tim’s one-man-band set-up met bassdrum, hi-hat en gitaar, terwijl Jo’s vocalen klinken als de leider van Satans eigen gospelkoor. Dit wordt nog betoverender als ze overschakelt van viool, via mandoline naar wasbord. Met tomeloze energie brengen ze British Punk, Ska, 30’s Blues, Gypsy en Folk en klinkt dit trio meer als een 5-koppige band.

Crystal & Runnin\' Wild

Crystal groeide op in een huis vol Rock 'n Roll. Op 16-jarige leeftijd zette ze voor het eerst voet op het podium, zingend met de Belgische Rockabilly band Runnin 'Wild. Die speelde al Rockabilly toen Crystal nog niet eens geboren was. Eind juni komt het nieuwe album uit van Crystal & Runnin' Wild.

WiseGuyz

WiseGuyz is de sensatie in de rockabilly scene! Deze Oekraïense heren spelen eigen werk, maar ook nummers van artiesten als Carl Perkins en Johnny Burnette. Met veel ervaring opgedaan in andere bands, kwam dit trio in 2007 bij elkaar en nu zijn ze volop bezig om West Europa te bestormen.

Leadbeaters

Leadbeaters brengt een mixed grill van Amerikaanse traditionals, old time, blues, bluegrass, folk en gospel. Het is een muzikale aubade aan de hopelozen, de klaplopers, de armoedzaaiers, de amokmakers en de buitenbeentjes.

Bekijk de foto's (KnB 2018: The Fuzillis)
Bekijk de foto's (KnB 2018: Wiseguyz)
Bekijk de foto's (KnB 2018: T-99)
Bekijk de foto's (KnB 2018: Leadbeaters)
Bekijk de foto's (KnB 2018: The Glücks)
Bekijk de foto's (KnB 2018: The Buttshakers)
Bekijk de foto's (KnB 2018: T-99)
Bekijk de foto's (KnB 2018: Jo Carly and The Old Dry Skulls)
Bekijk de foto's (KnB 2018: Cordovas)
Bekijk de foto's (KnB 2018: Crystal and Runnin’ Wild)