Doornroosje
loader

Kids 'n' Billies Festival 15 jaar

MY BABY + Doghouse Rose + Boogie Beasts + The Baboon + Steve Lucky & the Rhumba Bums + The Give ‘Em Hell Boys + Moonshine Wagon + Andrew Michael Ellis + MFC Chicken + sp aties e.a.

Het stoerste festival voor alle leeftijden bestaat 15 jaar en dat gaan we vieren! Kids ‘n’ Billies staat voor authentieke rockabilly, catchy country, rock‘n’roll, razende rootspunk en meer! Maar Kids ‘n’ Billies is meer dan muziek. Ook voor de kids is er weer volop entertainment. Workshops, zwieren in de zweefmolen, suikerspinnen en popcorn eten of een vetkuif in je haar laten zetten, hoelahoeps, tattoos, waterpistolen en andere extra’s. Een festival met ballen, vriendelijk genoeg om je kind(eren) mee naar toe te nemen. Heb je geen kinderen? So what! Kids ’n’ Billies is er voor iedereen!

MY BABY
Deze band zette Nijmegen eind maart nog in vuur en vlam. Ze geven de zompige blues van Muddy Waters en de New Orleans-voodoo funk van Dr. John weer nieuw leven met scheuten dance en wereldmuziek. Dit hypnotiserende trio zorgt dat we onze 15e editie afsluiten met een knaller!

Doghouse Rose
Vorig jaar ging het dak van het bospodium er af. Daarom dit jaar op ons hoofdpodium: Doghouse Rose. Een stoere chick, die doet denken aan legendes als Wanda Jackson en, recenter, Imelda May en Meschiya Lake. Begeleid door een retestrakke bende country punk rockers speelt Sarah Beth dit jaar gegarandeerd ook ons mainstage plat.

The Give ‘Em Hell Boys
Gas erop! Country bluegrass met een punk-attitude in het straatje van The Pine Box Boys, Hayseed Dixie en The Hackensaw Boys. Deze band komt live pas echt tot zijn recht. Benieuwd wie op 17 juni The Give ‘Em Hell Boys bij kan houden.

Boogie Beasts
De Belgische Boogie Beasts bestaan voor 50% uit oude bekenden: The Goon Mat & Lord Benardo. Deze beesten brengen met veel bravoure hun mix van groovy, sexy blues, rock en boogie. Dit stel wil je gewoonweg niet missen. Een echte aanrader voor de liefhebber.

Steve Lucky & The Rhumba Bums
Onze 15e editie belooft een écht dansfeest te noemen. Steve Lucky zorgt met zijn Rhumba Bums voor een stevige pot jump ‘n’ jive en western swing uit de 30’ies, 40’ies en 50’ies. Een voor een topmuzikanten en samen een explosieve live-act, die al jaren alle zalen en festivals in beweging krijgt.

The Baboons
The Baboons; onvervalste rockabilly, die rechtstreeks teruggrijpt naar de oertijd van het genre. Toen Johnny Burnette en Link Wray streden wie de stoerste billy was. Deze billy-apen staan garant voor feest. Voetjes van de vloer en gaan met die banaan: The Baboons play dancing music!

sp aties

De sp aties halen hun inspiratie uit de nederbiet en sixties punk. Nederlandstalig en meerstemmig bezingen ze de geneugten en teleurstellingen van wezenloos geluk, ouder worden en leven op het platteland. Garagerockers met een goede dosis zelfspot en heel veel humor.

MFC Chicken
Échte rock and roll, gedreven door saxofoon. Met teksten over kip, fastfood en gebroken harten. Music for Chicken, zeggen ze zelf. Maar niet alleen voor kippen, ook voor Kids ’n’ Billies die willen rocken en rollen op de heerlijke tunes van MFC.

Andrew Ellis
Boom van een vent, type ruwe bolster, met een blanke pit en een open en eerlijk verhaal. Verhalen eigenlijk. Verhalen over gewone mensen, en hun dagelijkse worstelingen. Op een soundtrack van folk, hill country blues, klassieke country en punkrock. De shows van deze muziekveteraan gaan van een rustige akoestische set tot een rauw-rammelende punkrockshow. Dat Andrew Ellis je mee sleept, is zeker.

Moonshine Wagon
Drie Spanjaarden die bluegrass en folk spelen. De ene song ingetogen en prachtig, het volgende nummer knallend in de hoogste versnelling. Hellgrass met een Spaanse twist dus. Kom proeven op Kids´n´Billies.

The Soultrappers
De Rock ‘n’ Roll Jonkies van 2017 die het festival openen zijn The Soultrappers. Pure rootspunk geïnspireerd door o.a. Dead Moon, Ramones en The Stooges. Deze jonge ADHD’ers lijken zo uit eind jaren zeventig te zijn weggelopen.

vrijdag 16 juni – DeWolff + special guest
Speciaal vanwege het 15-jarige bestaan is er op vrijdag een extra avond met de podiumbeesten van DeWolff.

Ticketprijzen
Combitickets (vrijdag & zaterdag): vvk € 32,50, kassa € 36,00
Vrijdag (DeWolff + special guest): vvk € 15,00, kassa € 17,00
Zaterdag: vvk € 20,00, kassa € 24,00
Zaterdag kids 0 t/m 4: gratis
Zaterdag kids 5 t/m 18: vvk € 4,00, kassa € 6,00

Bekijk de foto's (Kids ’n Billies: Give em Hell Boys)
Bekijk de foto's (Kids ’n Billies: Moonshine Wagon)
Bekijk de foto's (Kids ’n Billies: Andrew Ellis)
Bekijk de foto's (Kids ’n Billies: de spatie s)
Bekijk de foto's (Kids ’n Billies 2017: sfeer)
Bekijk de foto's (Kids ’n Billies: The Soultrappers)
Bekijk de foto's (Kids ’n Billies: The Baboons)
Bekijk de foto's (Kids ’n Billies: Steve Lucky & Co)
Bekijk de foto's (KIds ’n Billies: MFC Chicken)
Bekijk de foto's (Kids ’n Billies: Doghouse Rose)