fbpx
Michael Gira

Soulcrusher

Michael Gira & Kristof Hahn

vrijdag 18 november 2022
locatie:
Stevenskerk
datum:
vrijdag 18 november 2022
zaal open:
19:30 uur
start:
20:00 uur
In de herfst van 2022 zal Michael Gira voor het eerst in vier jaar weer op tournee gaan onder zijn eigen naam, samen met zijn vriend en ook Swans-bandlid Kristof Hahn. Op 18 november 2022 spelen zij de enige Nederlandse show in de prachtige Stevenskerk.

Michael Gira is vooral bekend op rol als frontman, oprichter en leider van de avant-garde rockband Swans. Naast Swans is Michael Gira altijd bezig geweest met muziek te maken en  ook live te spelen onder zijn eigen naam. Verder is hij oprichter van Young Gods, een platenlabel die muziek uitbrengt voor o.a. Devendra Banhart, Akron/Family en The Angels of Light.  Gira’s vaardigheid gaat nog verder want zijn teksten zijn subliem en intens. Hij presenteert dit jaar een nieuw boek getiteld ‘The Knot: Complete Words for Music Collected Stories and Journals’.

Kristof Hahn zal de avond openen met een eigen werk. De Duitser speelt sinds 1992 samen met Gira in Swans en speelt subliem gitaar en is een fenomeen op de lap steel gitaar. Hahn zal vooral werk spelen van zijn nieuwe album ’Six Pieces’.

genre

avant-garde, art rock, neo folk

Michael Gira & Kristof Hahn

vrijdag 18 november 2022

placeholder