fbpx
Afbeelding voor Mr. Polska + Antwerp Gipsy-Ska Orkestra + Falco Benz e.a.

Bevrijdingsfestival Nijmegen

Mr. Polska + Antwerp Gipsy-Ska Orkestra + Falco Benz e.a.

dinsdag 5 mei 2015
locatie:
Hunnerpark
datum:
dinsdag 5 mei 2015
start:
14:00 uur

Mr. Polska, Antwerp Gipsy-Ska Orkestra, Falco Benz, Arjuna Schiks, Coely, Cookachoo, Weval, Reza Athar, Mop Mop feat. Anthony Joseph, Cotton Claw, Tsepo, Invite, UgeluggeSegelugge x Bremer.

Onder meer Mr. Polska, Antwerp Gipsy-Ska Orkestra en Falco Benz zullen van deze editie weer een uiterst dansbaar vrijheidsfeest maken.

Mr. Polska is natuurlijk bekend van hits ‘Krokobil’, ‘Het Allermooiste Feestje’ of van het onlangs uitgekomen ‘Ravotten’ (met Ronnie Flex). Samen met Boaz van de Beatz pionierde deze mateloos energieke Young Polak een unieke sound: rauwe, harde raps, catchy refreintjes en nog hardere drops waarbij het onmogelijk stilstaan is.

Antwerp Gipsy-Ska Orkestra maakt een dampende mix van Oost-Europese zigeunermuziek, Jamaicaanse ska en allerhande dub en oosterse klanken. Erg divers en aanstekelijk, zoals ook bleek uit de onlangs uitgekomen derde plaat ‘Kilo Gipsyska’. Zon of geen zon, dit bonte gezelschap maakt van elke festivalweide een aanstekelijk muzikaal feest.

Als je zijn zomerhit ‘Hat Tricks’ uit 2014 kent, dan weet je waar het bij Falco Benz om draait. Hij houdt van synthesizers, pakkende en warme harmonieën en vette beats en omringt deze met een felgekleurde lichtshow. Hieraan voorafgaand zal het festival geopend worden door de winnaar van het eerste Freedom ’S Cool Festival.

Het Nijmeegse Bevrijdingsfestival wordt voor de vijfde keer georganiseerd door het Stedelijk 4&5 Mei Comité Nijmegen en Doornroosje. Het is van belang ook dit jaar stil te staan bij de betekenis van 5 mei: vrijheid geef je immers door. Kijk ook naar de thematekst van 2015 van Maurice Adams, hoogleraar aan Tilburg University en bestuurslid van het Nationaal 4 & 5 Mei Comité met de veelzeggende titel: ‘Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst.’ Klik hier voor meer info.

Het festival opent de poorten om 14.00 uur en sluit om 23.00 uur. De entree bedraagt € 5 en gratis voor iedereen t/m 12 jaar. De burgemeester opent het festival officieel door de vrijheidsvlam aan te steken.

genre

urban, house, techno, world, hiphop, tropical

Mr. Polska + Antwerp Gipsy-Ska Orkestra + Falco Benz e.a.

dinsdag 5 mei 2015

placeholder