Doornroosje
loader

Pip Blom

Update: deze show van Pip Blom gaat verplaatst worden. We zijn hard bezig met het vinden van een nieuwe datum. Zodra deze bekend is informeren we alle kaartkopers met alle relevante info. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

De 24-jarige Pip Blom is al sinds 2012 bezig met het schrijven, opnemen en releasen van haar eigen indie rockliedjes. Vier jaar later kwam haar debuut-EP uit en ze blijft de hongerige internationale pers maar voeden met aanstekelijke singles. Ondertussen vroegen Franz Ferdinand, The Breeders en Garbage de band mee op tour. Ook rijgen ze airplay en livesessies op BBC 6 Music en Radio One aaneen. In 2019 kwamen nog meer dromen uit met de release van debuutalbum Boat, de felbegeerde spot op Glastonbury en een headlinetour door Europa, Mexico en de VS.

Nu is er ‘Keep it Together’, het eerste nummer van een nieuw album dat vergezeld gaat met een aanstekelijke video. Een belangrijk punt van alle nummers is de dynamiek tussen de zang van Tender en Pip. Broer en zus Blom zingen twee totaal verschillende stukjes, maar het werkt heel goed. Het geeft het geheel een zeer dromerige sfeer die lekker is na het krachtige refrein.

Tijdens de coronacrisis vertrok de band naar hun favoriete Big Jelly Studios in Ramsgate waar ze aan de slag gingen met het opnemen van hun tweede album gedurende drie weken met ingenieur Al Harle. Het resultaat ‘Welcome Break’ komt binnenkort uit en waar ‘Boat’ werd gerekend als een frisse, maar heerlijk onverschrokken game-changer, is ‘Welcome Break’ de zelfverzekerde oudere broer of zus die niet bang is om zich uit te spreken.