fbpx
Pixies

Pixies

+ The Pale White

donderdag 1 augustus 2024
Uitverkocht

Nooit meer te laat voor tickets? Meld je aan voor updates!

WhatsApp

Liever updates per email? Meld je aan.

locatie:
Openluchttheater De Goffert
datum:
donderdag 1 augustus 2024
zaal open:
19:00 uur
start:
19:45 uur

Op donderdag 1 augustus en vrijdag 2 augustus keert de Amerikaanse band Pixies terug naar Nijmegen voor twee concerten in Openluchttheater De Goffert.

 

De optredens zullen in het teken staan van hun albums “Bossanova”, “Trompe Le Monde” evenals andere klassiekers uit hun repertoire. Pixies maakten eind jaren tachtig furore en bracht de alternatieve rockband onder leiding van zanger Black Francis meerdere succesvolle albums uit, waaronder ‘Surfer Rosa’ en het veelgeprezen ‘Doolittle’. De nummers ‘Debaser’, ‘Monkey Gone To Heaven’, ‘Where Is My Mind’ en ‘Here Comes Your Man’ zijn inmiddels heuse klassiekers te noemen in de alternatieve muziekwereld.

Het geluid van de uit Boston afkomstige band beïnvloedde acts als Nirvana, Radiohead, The Smashing Pumpkins en Weezer. De populariteit van Pixies groeide in de jaren na hun breuk in 1993, wat leidde tot een reünie in 2004, uitverkochte wereldtournees en nog vier albums: ‘Indie Cindy’ (2014), ‘Head Carrier’ (2016), ‘Beneath the Eyrie’ (2019) en ‘Doggerel’ (2022). In 2012 besloot oprichtend bassist Kim Deal de band te verlaten; Black Francis, Joey Santiago en David Lovering besloten door te gaan en brachten het eerste studioalbum van de band in meer dan twintig jaar uit, ‘Indie Cindy’ uit 2014. Na met diverse bassisten te hebben samengewerkt, is de vaste bassist van Pixies sinds 2016 Paz Lenchantin. Het viertal staat bekend om hun sterke live optredens. De sets van Pixies bestaan namelijk regelmatig uit meer dan 30 nummers en vooraf zijn er geen geplande setlists of soundchecks.

genre

rock

media

Pixies

donderdag 1 augustus 2024

placeholder