Doornroosje
loader

Randy Newman

Eind jaren zestig debuteert Randy Newman met het album ‘Randy Newman’. Zijn reputatie als singer-songwriter groeide snel. Zo schreef hij muziek voor collega-muzikanten als Dusty Springfield, Judy Collins, Peggy Lee, Harry Nilsson en Joe Cocker. In de loop van de jaren zeventig neemt zijn solo-carriere een vogelvlucht en maakt hij naam en faam met hits als ‘Short People’, ‘Rider in the Rain’ en de albums ‘Little Criminal’ en ‘Good Old Boys’.

Het publiek omarmt de Amerikaanse singer-songwriter en pianist om zijn scherpe, ontroerende, ironische en soms sarcastische teksten. Newman heeft zich in de jaren tachtig ook toegelegd op het componeren van filmmuziek en het schrijven van soundtracks voor onder meer Toy Story, A Bug’s Life en Monsters Inc.

Twee Academy Awards voor Best Original Song, twintig Oscar nominaties, zes Grammy Awards en een ster op de Hollywood Walk of Fame maken Newman tot één van de meest succesvolle Amerikaanse muzikanten ooit. Zijn enorme repertoire bestaat inmiddels uit meer dan 35 platen.

lees meer
Bekijk de foto's