Doornroosje
loader

Finale - 1,5 meter concert

De Roos van Nijmegen

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Let op: voor dit evenement is testen voor toegang niet vereist. In het Openluchttheater de Goffert nemen bezoekers op 1,5 meter van elkaar plaats.

De Roos van Nijmegen is dé competitie voor muzikaal talent uit Nijmegen. Al sinds 1986 maakt De Roos een belangrijk deel uit van de Nijmeegse muziekscene, en biedt de wedstrijd het perfecte podium voor ambitieuze beginnende bands met een eigen repertoire uit de regio Nijmegen. In drie voorrondes strijden muzikanten in poppodium Doornroosje voor een plek in de finale. Na de voorrondes selecteert een professionele jury drie acts die door mogen naar de finale. De grand finale vindt plaats op donderdag 15 juli in het Openluchttheater De Goffert in Nijmegen. Tijdens deze finale wordt er zowel een Juryprijs als een Publiekprijs uitgereikt. Voor de Publieksprijs mogen bezoekers dus meebeslissen! Wil jij hier bij zijn? Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!
In de finale zullen de volgende drie acts strijden om de felbegeerde titel “Roos van Nijmegen”:

KEY MAY STRING TRIO
Key May String Trio is de band geformeerd rondom zangeres en songwriter Key May. Met oprechte teksten en akoestische instrumenten gaan zij een conversatie aan met het publiek. Key May (zang & gitaar), Sascha (cello) en Timothy (contrabas) combineren jazz, folk, soul en klassieke muziek tot gelaagde en melodieuze nummers. Laat je meenemen door deze zingende snaren en voel wat het met je doet!

IOK
“Anything worth doing good takes a little chaos” sprak een wijs bassist met permanent ontbloot bovenlijf ooit. In indierockband IOK (aj-ow-kee) wordt deze chaos neergezet als vier persoonlijkheden op tape én op podium. Zelfzuchtig, intiem en groots. IOK maakt retroperspectieve muziek vanuit het geloof dat de menselijke ervaring gelimiteerd is – een limitatie die elk mens verbindt. De artistieke missie van de band is daarom pas compleet wanneer jij door de muziek geraakt wordt. IOK wil dat je luistert, beweegt en bewogen wordt. Check hun gloednieuwe zelfbenoemde  EP nu op Spotify.

THOU SHALT NOT KILL
Thou Shalt Not Kill is een progressieve metalband uit Nijmegen. De band werd in 2017 opgericht door Nathan Gibbs uit een verlangen weer metal te maken voordat hij hier te oud voor zou worden. In 2018 was de band compleet met Mathijs Sonnemans als gitarist, Nathan Gibbs als bassist, Willem van Deursen als vocalist en trompettist, en Willem Peters als drummer. De leden komen van verschillende muzikale achtergronden, wat de muziek een genre melting-pot maakt. Dit kan gehoord worden op hun debuutsingle “Acheronaut” die het viertal afgelopen april uitbracht.