fbpx
Stef Stef Kamil Carlens

Stef Kamil Carlens

zaterdag 11 juni 2022
locatie:
LUX
datum:
zaterdag 11 juni 2022
zaal open:
20:00 uur
start:
21:00 uur

De Vlaamse Stef Kamil Carlens (dEUS- en Zita Swoon-oprichter) klinkt als herboren. 2019 was het jaar dat het grote publiek Carlens muziek leerde kennen door zijn passage in het populaire programma ‘Liefde Voor Muziek’. Daarin zorgde Stef week na week voor een frisse wind met verrassende versies van songs van o.a. Milow en Ilse DeLange.

In zijn soloshows omringt Stef Kamil zich met een keur aan opmerkelijke instrumenten. Aan zijn voeten een houten basharmonium en percussie van schelpen en belletjes, rechts van hem een torentje vintage synths, orgeltjes en drummachines en rondom een reeks bijzondere gitaren, waarop hij met regelmaat z’n bottleneck laat sliden. 

Het geheel vormt een kleurrijke spel waarbij de rijke verbeeldingswereld van zijn songs tot uiting komen. Zijn repertoire reikt van bluesy melancholie tot funky vrolijkheid. Omdat hij soms tot zeven instrumenten tegelijkertijd in de weer is, lijkt zijn spel wel een soort choreografie. Zijn getimede bewegingen en krachtige maar verfijnde eenheid maakt van een groove een melodie.

Dit is een seated concert met vrije plaatskeuze.

genre

indie pop, rock

media

Stef Kamil Carlens

zaterdag 11 juni 2022

placeholder