Doornroosje
loader

Steven Wilson

Steven Wilson is vooral bekend als zanger en gitarist van de progressieve rockband Porcupine Tree en als producer van onder meer Marillion’s Fish en de Zweedse metalband Opeth. Ook de solo carrière van de Britse multi-muzikant begint echter serieuze vormen aan te nemen, Wilson bracht reeds drie ijzersterke albums uit: ‘Insurgentes’ (2008), ‘Grace for Drowning’ (2011) en ‘The Raven that Refused to Sing (and other stories)’ (2013).

‘The Raven that Refused to Sing (and other stories)’ is geschreven in de eerste helft van vorig jaar en in september 2012 met producer Alan Parsons in Los Angeles opgenomen, samen met Steven’s huidige band bestaande uit Nick Beggs (bas), Guthrie Govan (gitaar), Adam Holzman (toetsen), Marco Minnemann (drums) en Theo Travis (saxofoon/fluit). De zes nieuwe, epische nummers zijn gebaseerd op verhalen over het bovennatuurlijke en een speciale deluxe editie komt met een 128 pagina’s tellend boek met teksten en spookverhalen, geïllustreerd door Hajo Mueller.

Op Steven Wilson’s Youtube kanaal kan je enkele clips zien van het opname proces. Verder kan je een live versie bekijken van het openingsnummer van de nieuwe plaat, ‘Luminol’ en zo gelijk vast in de stemming komen voor dit unieke concert in Concertgebouw De Vereeniging.

Steven Wilson
Nick Beggs
Guthrie Govan
Adam Holzman
Theo Travis
Chad Wackerman

Dit concert wordt georganiseerd door Doornroosje in samenwerking met Concertgebouw De Vereeniging.

Het nieuwe album ‘The Raven That Refused To Sing’ wordt unaniem als een meesterwerk beschouwd. Enkele persquotes:

‘A Work of Genius’ – Examiner.com 5/5
‘The new 5.1 benchmark’ – Sound and Vision
‘This album shows Wilson to be one of modern rock’s most cunning and soulful protagonists’ – The Guardian 5/5
‘The Raven That Refused To Sing is, aptly, magic’ – Metal Hammer 9/10
‘An outstanding album and possibly the best progressive album that will be released in 2013!’ – Ultimate-Guitar.com 5/5

Let op: dit concert zal plaatsvinden in Concertgebouw De Vereeniging.

Bekijk de foto's