Doornroosje
loader

The Kyteman Orchestra

Vanwege de grote animo vindt er op vrijdag 9 november een extra show van The Kyteman Orchestra plaats. Voor tickets klik HIER.

Samen met het orkest waarmee Kyteman (Colin Benders) in 2009 het land op zijn kop zette, tourt hij sinds het voorjaar van 2012 weer langs de grote poppodia. Alsof dat niet genoeg is neemt hij voor deze gelegenheid het koor Dario Fo mee: dertig zangers en vier operazangers. Het tweede album ‘The Kyteman Orchestra’ verscheen dit voorjaar. Dit album kwam tot stand in zijn eigen Kytopia-studio in thuisstad Utrecht. De nieuwe show is geen ‘all star’ herhaling van het eerste album. Het publiek wordt uitgedaagd, verrast en meegenomen op de ontdekkingstocht die Benders en zijn vrienden zelf het afgelopen anderhalf jaar maakten.

Kyteman sleepte met zijn Hiphop Orkest onder meer een Edison, Zilveren Harp en 3FM Award in de wacht. Bovendien won Bendersde Popprijs van 2009 enstond hij op alle grote festivals en in een uitverkochte Heineken Music Hall. Op het toppunt van het succes besloot de trompettist dat het anders moest en trok hij de stekker uit zijn orkest om vervolgens een comeback te maken waar je U tegen zegt.