Doornroosje
loader

Tommy Emmanuel + Andy McKee

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Tommy Emmanuel is misschien wel de beste akoestische gitarist ter wereld. De even sympathieke als bescheiden Australiër heeft in zijn lange carrière samengewerkt met gitaargrootheden als Eric Clapton, Les Paul en Chet Atkins. Zijn fingerpickingstijl is ongeëvenaard: Emmanuel speelt vaak baslijnen, melodielijnen en akkoorden tegelijkertijd, en als hij echt de geest krijgt, gebruikt hij zijn gitaar tevens als percussie-instrument. ‘Aanstekelijk’ is een groot understatement voor Tommy Emmanuel live – als je nog geen akoestische gitaar hebt, koop je er waarschijnlijk eentje na dit concert.

Andy McKee verzorgt het voorpgramma. McKee is een jonge akoestische gitarist, met name bekend om zijn percussieve techniek, waarmee hij via YouTube bekend werd. McKee behoort nu al tot de beste akoestische gitaristen ter wereld. Zijn energie en aandacht voor liedstructuren en melodieën verheffen hem boven menig ander.

Let op: dit is een zitconcert (vrije plaatsen) en vindt plaats in de Stadsschouwburg.

Dit optreden is een samenwerking tussen Doornroosje en Stadsschouwburg Nijmegen.

Bekijk de foto's (Tommy Emmanuel)
Bekijk de foto's (Andy McKee)