Doornroosje
loader

FortaRock

Týr + Heidevolk

Dalriada

Geen webverkoop
24 apr 2019
  • Normaal€ 22,00
  • De prijzen zijn inclusief alle kosten.

Tijdschema o.v.b.

19.00 – deuren & kassa open
19.15 – Dalriada
20.15 – Heidevolk
21.45 – Týr

De vuisten mogen weer de lucht in en er kan uit volle borst worden meegezongen, want op deze avond staan er drie fantastische folkmetal bands op het affiche: Týr, Heidevolk en Dalriada. 

Het van de Faeröer eilanden afkomstige band Týr bedient zich al jaren van krachtige melodische folk en viking metal. Epische nummers met melodisch gitaarwerk, genadeloos snelle tempo’s en machtige zangpartijen met een hoog meezinggehalten zijn hét handelsmerk van de band. Het optreden op FortaRock afgelopen jaar was er eentje om in te lijsten. Reden genoeg om de band weer uit te nodigen voor een headline show, zeker nu de nieuwe plaat onderweg is. Het eerste nummer is al vrijgegeven en de kwaliteit spat er weer vanaf! We hadden eigenlijk ook niet anders verwacht en kijken dan ook uit naar het volledige album.

Heidevolk, afkomstig uit ons allereigenste provincie Gelderland is sinds de oprichting de absolute vaandeldrager van de vaderlandse folkmetal scene. Woeste, epische en mythologische verhalenworden gebracht in de Nederlandse taal. Ook op het zesde album ‘Vuur van Verzet’, uitgebracht door Napalm Records, zijn alle bekende ingrediënten weer aanwezig. Net als op de vorige albums ligt de nadruk wat meer op metal en zijn folk elementen als violen en fluiten minder prominent te horen. Maar Heidevolk blijft Heidevolk, een nummer als ‘Drankgelach’ nodigt natuurlijk nog steeds uit om uit volle borst meegebruld te worden.

De folkmetal band Dalriada is een goed bewaard geheim uit Hongarije. De band heeft maar liefst twaalf albums uitgebracht sinds 2004, waarvan ‘Nyárutó’ de meest recente is. Een verrassend album dat vol staat met kwalitatief uitstekend geschreven en uitgevoerde nummers die in de lijn liggen van bands als Turisas, Arkona en Ensiferum, maar met Hongaarse teksten.

Bekijk de foto's (Dalriada)
Bekijk de foto's (Týr)
Bekijk de foto's (Heidevolk)
verwijder filter
filter

Nieuwsbrief

Mis nooit meer een concert! Meld je aan en wij sturen je wekelijks de nieuw bevestigde en aankomende shows.

verzonden