fbpx
Venice

Magical Acoustic X-mas Show

Venice

vrijdag 6 december 2024
locatie:
Stevenskerk
datum:
vrijdag 6 december 2024
zaal open:
19:30 uur
start:
20:30 uur

Venice komt terug naar Nijmegen voor een optreden in de prachtige Stevenskerk, waar de band in kerstsfeer een akoestische set zal spelen.

Venice gitarist en zanger Michael Lennon zegt over dit bijzondere concert: “Het zingen van vierstemmige harmonieën op deze prachtige locaties die soms honderden jaren oud zijn, is een geweldige ervaring”. De intieme omgeving met vier ‘Lennons’, twee gitaren en piano is een perfect contrast met de full-band concerten en de theatertour die de groep in het voorjaar van dit jaar heeft gedaan. Tevens heeft de band voor deze concerten nog een speciale verrassing in het verschiet. “Het geeft onze Nederlandse vrienden een zeer persoonlijke kijk op onze liedjes en de harmonieën, waardoor eenieder – met inbegrip van ons zelf – direct beland in de Holiday Christmas Spirit”, voegt lead vocalist Kipp Lennon toe. Pat Lennon, gitarist en zanger: “Deze concerten geven ons altijd een groot gevoel van verbondenheid. Alsof band en publiek gezamenlijk onderdeel zijn van ons eigen familiekerstfeest. Voor ons Amerikanen tenslotte nog altijd het belangrijkste feest van het jaar.”

De Amerikaanse groep Venice wordt wereldwijd geroemd om hun perfecte West Coast harmonies. De band bestaat uit twee sets broers, Michael en Mark Lennon & Kipp en Pat Lennon die zijn geboren en getogen in Venice Beach, Californië. Sinds de jaren 80 treden ze samen op en hebben, beïnvloed door onder meer Crosby, Stills & Nash en The Eagles, een eigen folk/rock/soul sound ontwikkeld met als handelsmerk hun fenomenale vierstemmige zangpartijen. De setlist van de ruim 2 uur durende show bevat naast bekende en minder bekende kerstliedjes uiteraard ook een aantal vertrouwde Venice songs en werk van het onlangs verschenen nieuwe album ‘Stained Glass’. De avond zal zoals gebruikelijk worden afgesloten met een uitgebreide meet & greet met de band.

genre

pop, singer songwriter

media

Venice

vrijdag 6 december 2024

placeholder