fbpx

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Mindervalide bezoekers
Doornroosje is toegankelijk voor al onze bezoekers. Mindervalide bezoekers kunnen zich 5 minuten voor het ‘zaal open’ tijdstip melden bij de hoofdingang. Je hoeft niet aan te sluiten in de rij. Onze vrijwilligers begeleiden je mee naar binnen en helpen bij het vinden van een geschikte plek in de zaal.

Bij Merleyn, gevestigd in een oud herenhuis, is de situatie minder toegankelijk. Voor de ingang zitten een aantal lastige traptreden, wat je bezoek kan compliceren. Binnen is alles gelijkvloers, maar beschikken we niet over een mindervalidentoilet.

Wil je van te voren specifieke zaken overleggen? Mail dan even naar info@doornroosje.nl of bel bel naar 024-3554243.

Kun je niet lang staan?
Kun je niet lang staan, en wil je graag gebruik maken van een kruk met rugleuning, reserveer deze dan middels dit formulier (tot drie dagen voor de show). Er is slechts een beperkt aantal krukken te verkrijgen, daarom verstrekken wij alleen krukken indien er sprake is van een medische noodzaak. Je kunt je bij binnenkomst aan de kassa melden om de kruk af te halen, hiervoor hoef je dus niet eerder te komen.

Heb je een hulphond?
Officieel getrainde hulphonden mogen mee naar binnen, maar we vinden het wel fijn als dit van te voren wordt aangegeven. Dat kan door te mailen naar info@doornroosje.nl.

Parkeren voor mindervaliden
In de Keizer Karelparkeergarage zijn 9 parkeerplaatsen voor mindervaliden. Bel voor het reserveren van een rolstoel in deze parkeergarage met 024-3292429. Dichterbij onze entree is een mindervalideparkeerplaats bij het voormalig belastingkantoor, en een bij het politiebureau.

Parkeerplaatsen voor mindervaliden door heel Nijmegen vind je op deze kaart. Selecteer daartoe het vakje bij ‘Gehandicaptenparkeerplaats’.