fbpx

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Doornroosje is toegankelijk voor alle bezoekers. Bezoekers met een beperking kunnen zich 5 minuten voor het ‘zaal open’ tijdstip melden bij de hoofdingang. Je hoeft niet aan te sluiten in de rij. Onze vrijwilligers begeleiden je naar binnen en helpen bij het vinden van een geschikte plek in de zaal. Er is geen apart rolstoelpodium aanwezig in Doornroosje.

Merleyn is gevestigd in een oud herenhuis. Voor de ingang zitten een aantal lastige traptreden, wat je bezoek kan compliceren. Wel is een rolstoelplank aanwezig. Binnen is alles gelijkvloers, maar beschikken we niet over een rolstoeltoegankelijk toilet.

Wil je van te voren specifieke zaken overleggen? Mail dan even naar info@doornroosje.nl of bel bel naar 024-3554243.

Kun je niet lang staan?
Kun je niet lang staan, en wil je graag gebruik maken van een kruk met rugleuning, reserveer deze dan middels dit formulier (tot drie dagen voor de show). Er is slechts een beperkt aantal krukken te verkrijgen, daarom verstrekken wij alleen krukken indien er sprake is van een medische noodzaak. De kruk is af te halen bij de garderobe en je kunt zelf een plekje uitkiezen in de zaal. Rustige plekken zijn links en rechts van het podium.

Heb je een hulphond?
Officieel getrainde hulphonden mogen mee naar binnen, maar we vinden het wel fijn als dit van te voren wordt aangegeven. Dat kan door te mailen naar info@doornroosje.nl.

Parkeren
In de Keizer Karelparkeergarage zijn 9 gehandicaptenparkeerplaatsen. Bel voor het reserveren van een rolstoel in deze parkeergarage met 024-3292429. Dichterbij onze entree is een gehandicaptenparkeerplaats bij het voormalig belastingkantoor, en een bij het politiebureau.

Geschikte parkeerplaatsen door heel Nijmegen vind je op deze kaart. Selecteer daartoe het vakje bij ‘Gehandicaptenparkeerplaats’.

placeholder