fbpx

We Do Music

We Do Music
Sinds de oprichting in 1968 is Doornroosje uitgegroeid tot een modern poppodium en het epicentrum voor muziek in Nijmegen. Met een grenzeloze liefde voor muziek werkt ons team elke dag om artiesten en publiek samen te brengen. Ook is er veel aandacht voor de talentontwikkeling van de muzikanten van de toekomst.

Naast de hoofdlocatie aan het stationsplein programmeert Doornroosje ook in het kleinere poppodium Merleyn aan de Hertogstraat en diverse andere locaties in de stad. Ook zijn we (mede-)organisator van festivals als Oranjepop, Bevrijdingsfestival Nijmegen, Valkhof Festival en Het Nest. Met een kleine maar krachtige vaste kern en een grote club enthousiaste medewerkers en vrijwilliger organiseren we in totaal bijna 500 activiteiten per jaar, waar meer dan 500.000 muziekliefhebbers van kunnen genieten. Net als de popmuziek zelf is Doornroosje constant in beweging en nog lang niet uitgegroeid. We hebben kwaliteit, professionaliteit en respect dan ook hoog in het vaandel staan.

Voor vrijwel alle muziekstijlen kun je bij ons terecht. We organiseren concerten, clubnachten, indoor festivals en outdoor festivals. Ook werken we veel samen met andere culturele organisaties in Nijmegen, bijvoorbeeld Music Meeting, De Nieuwe Oost | Wintertuin en dance-organisaties zoals Subcultuur, Fiesta Macumba, Diskodip, Give it Dub, Chocolade, The Joint en Froday.

Talentontwikkeling

Werken aan de toekomst van muzikanten zit in ons DNA. Door artiesten een podium te bieden in alle fasen van hun ontwikkeling ontstaat een sterk popklimaat. Van een debuutshow op een festival, via Merleyn naar de rode zaal van Doornroosje verbinden we de artiest met muziekliefhebbers.

In 2017 was Doornroosje initiatiefnemer bij het opstarten van Poppunt Gelderland en betrokken bij het project MetersMaken, waarbij jonge acts de mogelijkheid krijgen live speelervaring op te doen. Sinds 2019 zijn daarvoor drie lokale talentmakelaars actief, die opereren in de volle breedte van de pop. Andere projecten zijn de bandcompetitie de Roos van Nijmegen en NEW, een talentontwikkelingsproject voor dance- en elektronicaproducers in samenwerking met het Burgerweeshuis in Deventer en De Nieuwe Oost Pop.

De komst van De Basis, een muzikale broedplaats voor ambitieuze muzikanten en producers in het ‘oude Roosje’ aan de Groenewoudseweg, is een volgende stap die laat zien dat Nijmegen voorop loopt als muziekstad. Wij zijn er trots op hier elke dag aan bij te dragen.

placeholder