Doornroosje
loader

Stellar

Addison Groove + Cinnaman + Krampfhaft e.a.

Stellar goes Doornroosje, voor de eerste en zeker niet de laatste keer. Dit kersverse en frisse Bass Music concept speelt in op de grote ontwikkelingen die met name aan de andere kant van het kanaal plaats vinden. De bass is helemaal terug sinds het ontploffen van dubstep en inmiddels zijn er vele, vele kruisbestuivingen met allerlei andere stijlen zoals house, techno en hiphop.

Voor de eerste grote editie hebben wij b-boy Addison Groove uit Bristol gestrikt. Hij bracht eerder dit jaar zijn sublieme debuutalbum ‘Transistor Rhythm’ uit op het door Modeselektor gerunde 50Weapons label uit. Zijn voorliefde voor 808 drumcomputers, offbeat ritmes, old school Ghetto Tek en ditto vocals wordt op deze plaat uitgebreid uit de doeken gedaan. Vies, rauw en funky as hell!

Amsterdamer Cinnaman staat al jaren in de frontlinies als het gaat om nieuwe, frisse beats. Met zijn Colors avonden geeft hij het goede voorbeeld in de hoofdstad en ook maakte hij zijn opwachting bij het beruchte Boiler Room TV.

De Utrechtse dubstep-/elektronica-producer Krampfhaft maakte met zijn derde EP de stap naar een groter label (het Nederlandse Rwina) en steeds meer boekingen. De focus ligt meer dan ooit op internationaal met zijn selectie voor de prestigieuze Red Bull Music Academy als voorlopige kers op de taart, want we gaan nog veel horen van dit talent dat recentelijk de komst van zijn 4e EP aankondigde op Facebook.

Alhoewel Lucas pas 19 lentes jong is, is dit totaal niet te merken aan zijn sets. Zijn gretige en enthousiaste manier van zoveel mogelijk muziek ontdekken is een voorteken van de potentie van deze Edenaar. Met een goed oog voor de nieuwste producties en een scherp schuin oog voor al de classics die house en techno al decennia voortbrachten, produceert hij intrigerende sets voor zowel de liefhebbers als de dansvloer. Onlangs is hij samen met Rik & Bert de Rooij een nieuw concept gestart; Juxtapose, wat draait om alles wat met UK Bass te maken heeft, maar ook afrobeat, ambient, hiphop.

Dima is geen onbekende voor Stellar. Deze jongen uit Ede-0318 was er op de eerste editie ook al bij. Dit beviel beide patijen dusdanig goed dat een reprise niet uit kon blijven. Hij heeft een voorliefde voor hedendaagse bassgedreven muziek, maar vergeet de geschiedenis daarvan zeker niet.

Bekijk de foto's