Doornroosje
loader

FortaRock

Amorphis + Soilwork

Jinjer + Nailed to Obscurity

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Het geplande tijdschema voor zaterdag (o.v.b.)

17.00 deuren en kassa open
17.40 Nailed to Obscurity
18.30 Jinjer
19.45 Soilwork
21.30 Amorphis

Einde rond 23.00 uur.

De melodische metalbands van Amorphis én Soilwork komen naar Doornroosje voor een heuse exclusieve dubbel-bill show! Voor beiden is het de eerste keer dat ze te bewonderen zijn in Doornroosje. Daarnaast zijn ook de talentvolle bands Jinjer en Nailed to Obscurity van de partij.

De Finnen van Amorphis brachten onlangs hun dertiende (!)  album ‘Queen of Time’ uit op Nuclear Blast. De band maakte sinds 1990 een grote ontwikkeling door van pure deathmetal met doom-invloeden naar heavy metal met melodische, progressieve en zelfs folk-invloeden. Amorphis hecht grote waarde aan de Finse identiteit. De tweede plaat ‘Tales from the Thousand Lakes’ is een conceptalbum geïnspireerd door de Kalevala, het poëtische Finse nationale epos. Daar integreerden ze voor het eerste cleane, melodische zang plus traditionele folk, psychedelia en prog.

Daarmee was het typische Amorphis geluid geboren, dat ook op de nieuwe plaat hoogtij viert. “A little bit of everything, except jazz”, aldus frontman Tomi Joutsen en bassist Olli-Pekka ‘Oppu’ Laine over het schitterende nieuwe album ‘Queen of Time’.  Bombastische gelaagde metal waarbij een heus orkest is ingezet voor de opnames. Het is een goed voorbeeld van de veelzijdigheid van Amorphis en wat je kunt verwachten van deze exclusieve clubshow.

Soilwork is een begrip in de metalwereld, hebben tien studio-albums op hun naam staan en maken vanavond hun debuut in Doornroosje. Als geen ander weet Soilwork deathmetal te mengen met catchy refreinen, geweldige gitaarsolo’s met killerhooks. Het leverde mijlpalen op als ‘Figur Number Five’ uit 2003 en ‘Stabbing The Drama’ uit 2005, maar eigenlijk staat elk album vol met sterke tracks.

Dat ze op grote hoogte zitten qua songschrijverschap, bewezen ze ook met ‘The Living Infinite’ uit 2013. Het magnum opus van de Zweden met 20 nummers op twee cd’s die afklokken op 85 minuten in totaal. Voor een hoop metalbands zou dat teveel van het goede zijn geweest, maar niet voor Soilwork. Die schudden zonder moeite 20 kontenschoppende tracks uit hun mouw. Nieuw werk komt binnenkort uit, we zijn erg benieuwd.

Jinjer is het best bewaarde metal geheim van de Oekraïne. De formatie is hot momenteel, de technische, pakkende moderne metal klinkt dan ook wel erg lekker. En met een frontdame waar je u tegen zegt kan er al snel weinig meer fout. Hou deze band in de gaten, want de volgende keer zouden ze wel eens als headliner kunnen fungeren.

Nailed to Obscurity uit Duitsland is een aanrader voor fans van Opeth, Katatonia en Insomnium. De melancholische doom metal op hun laatste album ‘King Delusion‘ is zeker een luisterbeurt waard voordat je ze live gaat zien.

Bekijk de foto's (Nailed to Obscurity)
Bekijk de foto's (Jinjer)
Bekijk de foto's (Soilwork)
Bekijk de foto's (Amorphis)