Doornroosje
loader

Anathema + Caligula’s Horse

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

De Engelse band Anathema brengt de laatste jaren muziek uit die refereert aan progressieve bands zoals bijvoorbeeld Pink Floyd, Radiohead en Porcupine Tree. Bovendien weten ze hun composities altijd tot in de perfectie uit te werken. De uit Liverpool afkomstige band bestaat sinds 1990 en ontwikkelde samen met groepen als Paradise Lost en My Dying Bride, de ‘death/doom sound’. Vanaf 1996 veranderde het geluid van de band. De doommetal maakte plaats voor een meer melodieus en progressief geluid gekenmerkt door een mooie donkere sfeer en de beklijvende stem van Lee Douglas.

In 2014 verscheen ‘Distant Satellites’, een optelsom van alles waar de band tot nu toe aan gewerkt heeft. Het bevat bijna elk denkbaar onderdeel van hun brede en gevarieerde muzikale output. Er is schoonheid, intensiteit, drama, rust en extra muzikale dimensies die nog niet eerder in hun geluid opdoken. In 2015 verscheen hun live album ‘A Sort of Homecoming’.

Bekijk de foto's (Caligula’s Horse)
Bekijk de foto's (Anathema)