fbpx
Animals As Leaders

Fortarock

Animals As Leaders + Alluvial + ALLT

dinsdag 17 januari 2023
locatie:
Doornroosje
datum:
dinsdag 17 januari 2023
zaal open:
19:30 uur
start:
20:15 uur

De Amerikanen van Animals As Leaders behoren tot de absolute crème de la crème binnen de progressieve metal scene. Het trio maakt al jaren grote indruk met hun instrumentale muziek die bol staat van de complexe polyritmische structuren en zwaar vervormde gitaarakkoorden.

De band werd in 2007 opgericht door meestergitarist Tosin Abasi en heeft inmiddels vijf fantastische albums uitgebracht, waarvan ‘Parrhesia’ van dit jaar de meest recente is. Op dit derde album als trio verfijnt de progmetalband hun samenspel en vinden ze de perfecte balans tussen technische precisie en innerlijke groei. Het laat je brein op volle toeren werken bij het beluisteren van de virtuoze complexe nummers. Het is bij vlagen de felste plaat van Animals As Leaders en met zijn Abasi Concepts Master Series Larada 8-snarige gitaar laat Abasi weer eens zien waarom hij momenteel wordt beschouwd als een van de meest vooraanstaande gitaristen.

Live bestaat Animals As Leaders naast gitarist Tosin Abasi uit gitarist Javier Reyes en topdrummer Matt Garstka. De souplesse en spelplezier spat er vanaf en daarom is Animals As Leaders ook live een adembenemende beleving.

Het nieuwe Alluvial album ‘Sarcoma’ staat vol progressieve, technische death metal. Met leden van The Faceless, Suffocation en Black Crown Initiate kan het niet anders dan iets geweldigs opleveren. Het moge duidelijk zijn waarom Nuclear Blast deze Amerikanen heeft opgepikt.

ALLT uit Zweden weet djent metal in een nieuwe jas te gieten door er onder meer metalcore en zelfs post-hardcore elementen aan toe te voegen. Het levert een uiterst fris geheel op wat terug te horen is op hun debuut EP ‘The Seed of Self-Destruction’.

genre

metal, djent metal, progressive metal

media

Animals As Leaders + Alluvial + ALLT

dinsdag 17 januari 2023

placeholder