Doornroosje
loader

Anna von Hausswolff

Anna Michaela Ebba Electra von Hausswolff maakt intense en beklemmende muziek die zowel breekbaar als wonderschoon is. Ze kreeg muziek met de paplepel ingegoten want haar vader, de befaamde geluidskunstenaar Carl Michael von Hausswolff, zorgde voor een goedemuzikale opvoeding.

Haar debuutalbum ‘Singing From the Grave’ verscheen in 2010 en werd in Zweden goed ontvangen en haar tweede album ‘Ceremony’ zal binnenkort internationaal worden uitgebracht. Anna heeft een obsessie voor kerkorgels een een gezonde voorliefde voor filmmuziek en drone muziek. Op de voorkant van haar nieuwe album prijkt ‘Annedalkyrdan’, het kerkorgel van Göteborg en Anna zorgde eerder dit jaar nog voor de nodige opgetrokken wenkbrauwen door publiekelijk een t-shirt te dragen van de controversiële Noorse blackmetal legende Burzum.

Muzikaal doet de muziek van Anna wellicht aan Nico, Diamanda Galás, Kate Bush maar ook Dead Can Dance. Na een indrukwekkend optreden op Eurosonic Noorderslag, een Europese tournee met Efterklang trekt ze samenmet haar band op eigen kracht door Europa en zal ze ook Nijmegen bezoeken.

 Voor deze show geldt SKIR korting, voor info klik hier

Bekijk de foto's