Doornroosje
loader

Arno

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Grote artiesten hebben geen achternaam nodig. Deze wetmatigheid geldt ook voor de ‘Franse’ Belg Arno. Als Arno Hintjes speelde hij een belangrijke rol in bands als Freckle Face en Tjens Couter. Ook schreef hij geschiedenis met TC Matic. Na het opheffen van TC Matic, bouwde de godfather van de Belgische rockmuziek een artistiek en commercieel geslaagde solocarrière op.

In twintig jaar tijd bracht hij onder verschillende namen (Charles et les Lulus, Arno & the Subrovnicks, Charles & The White Trash European Blues Connection) en met verschillende muzikanten ruim 15 albums uit. Kenmerkende elementen in Arno’s muziek zijn het rauwe doorleefde stemgeluid, de prominente aanwezigheid van een accordeon, de invloeden van barroom muziek & flamenco en de onwaarschijnlijke mix van rauwe rock & roll, blues, smartlappen en mooie chansons. Daaroverheen zingt hij zijn Frans- of Engelstalige teksten.

Bekijk de foto's