fbpx
Afbeelding voor Automatic

Automatic

dinsdag 14 juni 2022
locatie:
Merleyn
datum:
dinsdag 14 juni 2022
zaal open:
20:00 uur
start:
20:30 uur

Automatic is een post-punk band bestaande uit Izzy Glaudini (synths, zang), Lola Dompé (drums, zang) en Halle Saxon (bas, zang). Sinds hun ontmoeting in 2017 maakt het drietal duistere songs met hypnotiserende baslijnen en een flinke dosis synths. In hun aanstaande album ‘Excess’ komt vervreemding en escapisme tot uiting via icy motorik pop songs. De eerste single ‘New Beginning’ geeft meteen al een voorzetje naar die vervreemding door de valse hoop en het verlangen naar een betere plek op een retrofuturistische manier af te wijzen.

De ontmoeting van het drietal vond plaats terwijl ze ondergedompeld waren in L.A.’s DIY-scene, en leidde tot jamsessies sinds 2017. Ze brengen sindsdien mengsels van krautrock, elektronische muziek, post punk en synth punk. Een sound die zo uit de laten jaren ’70 had kunnen komen.

Ongeïnspireerd door het machismo van de lokale scene en rockmuziek op de radio noemden ze zichzelf Automatic. Een naam die verwijst naar een nummer van The Go-Go’s; de enige volledig vrouwelijke rockband nummers schreef en instrumenten speelde  op een album dat nummer 1 bereikte in de Verenigde Staten.

Met het aanstaande album ‘Excess’, wat op 24 juni 2022 uitkomt, zoekt Automatic de rand op waar de underground van de 70s raakt met de zakelijke cultuur van de jaren ’80. Zoals de band stelt: “That fleeting moment when what was once cool quickly turned and became mainstream, all for the sake of consumerism”.

genre

post punk, new wave, electronic

media

Automatic

dinsdag 14 juni 2022