fbpx
Afbeelding voor Automatic Sam + Krishna

ARCS albumrelease show

Automatic Sam + Krishna

vrijdag 31 maart 2017
locatie:
Merleyn
datum:
vrijdag 31 maart 2017
start:
22:00 uur

Automatic Sam presenteert het nieuwe album ARCS in Merleyn! Het resultaat is een mengsel van bondige en melodieuze popliedjes en muziek die leunt op experiment, sfeer en hallucinerende herhaling.

Het derde album van de vier heren is in de loop van 2016 opgenomen in de Galloway Studio in Nijmegen. Een vertrouwde omgeving voor de band, de voorganger Sonic Whip uit 2013 werd er ook opgenomen. Bijlevelt zat opnieuw achter de knoppen, maar de productie werd verzorgd door de roemruchte Henny de Leeuw. De Leeuw, bekend van zijn baanbrekende werk in de Afrikaanse no wave scene, behoort inmiddels tot de éminence grise van de musique concrète scene rondom Dakar, Senegal. De grijsaard wist de band creatief tot het uiterste te drijven en heeft ervoor gezorgd voor dat Automatic Sam gefocuster dan ooit te werk ging. Automatic Sam’s voorliefde voor krautrock en Amerikaanse punkrockbands uit de jaren tachtig zijn op ARCS duidelijker te horen dan ooit te voren. De combinatie van uptempo ritmes, tape echo’s en geïmproviseerde passages laten de invloed van bands en artiesten als The Wipers, Daniel Lanois, Mission of Burma en Can horen.

De aftershow wordt verzorgd door Krishna. Dit is een samenwerkingsverband tussen heavy jazz duo Dead Neanderthals en de experimentele technoproducer Drvg Cvltvre. Krishna zal hun meesterwerk ‘Ascend to Nothing’ integraal uitvoeren. Videoproducer Ruud Engelbarts zal als Revisions met een hallucinerende VJ/projectie set de zaal omtoveren in een magische plek. Het kunstwerk dat dient als basis voor het hoesontwerp is gemaakt door grafici Josée Wuyts en Frans de Groot. Het is een abstractie van ‘Oranje Blauw Zwart’ uit de serie ‘Ritme en Patronen’. In het werk gaan geometrische patronen de dialoog aan met niet geordende typografische vormen en het past daardoor perfect bij het thema van ‘ARCS’. Dit en ander werk zal tijdens de avond geëxposeerd worden in Merleyn.

 

genre

rock, punk, wave, krautrock

Automatic Sam + Krishna

vrijdag 31 maart 2017

placeholder