fbpx
Baroness

FortaRock

Kvelertak + Baroness

dinsdag 31 mei 2022
locatie:
Doornroosje
datum:
dinsdag 31 mei 2022
zaal open:
19:00 uur
start:
20:00 uur

Een geweldig dubbel programma op deze voorjaarsdag in Doornroosje met Baroness en Kvelertak. Beide bands hebben een geweldige live reputatie en weten een keur aan stijlen tot een uiterst boeiend en heavy geheel te smeden.

Baroness staat bekend om hun zeer eigen van mix stoner, sludge, 70s hardrock die op een fantastische wijze bij elkaar komt. Niet alleen hun muziek maakt grote indruk, ook de schitterende album hoezen vallen op. Allemaal gemaakt door zanger John Baizley.

Na een zwaar tourbusongeluk in 2012 hielden de originele drummer en bassist het voor gezien, maar Baroness heeft met de nieuwe ritmesectie de lijn voortgezet. Op de albums ‘Purple’ en ‘Gold & Grey’ wordt dan ook alle ellende en frustatie van zich afgeschreven. Loeizware riffs worden afgewisseld met akoestisch getokkel, glamrock akkoorden, complexe en technische loopjes, thrashende metal en mooie zanglijnen. Dit resulteert in één van de meest progressieve, originele en moderne metal en rock geluiden van de afgelopen jaren.

De Noorse band Kvelertak komt eindelijk weer eens terug naar Nijmegen. De Noorse rockband speelt een brutale mix van black metal en rock n’ roll, waarbij live de pannen van het dak gespeeld worden. Het sextet debuteerde tien jaar geleden en laat sindsdien een spoor vernieling achter, dankzij songs als ‘Mjød’, ‘Kvelertak’ en ‘1985’. Dat bleef niet onopgemerkt, want Kvelertak werd in 2017 door niemand minder dan Metallica uitgenodigd om aan te sluiten voor een grootse Europese tour. De band openende avond na avond grote arena’s en dat heeft z’n vruchten afgeworpen. Het heeft geresulteerd in een dijk van een nieuwe plaat, ‘Splid’, met singles ‘Bråtebrann’ en ‘Crack of Doom’ (met Troy Sanders van Mastodon). Hierop laat de band laat nog maar eens horen dat ze nog steeds een van de hardst-rockende bands van dit moment zijn!

genre

rock, metal, heavy metal, sludge metal, hardcore punk

tijdschema

  • 19.00 zaal open
  • 20.00 - 21.00 Baroness
  • 21.30 - 22.45 Kvelertak

media

Baroness + Kvelertak

dinsdag 31 mei 2022

placeholder