Doornroosje
loader

Soulcrusher

Belzebong + The Necromancers

De Poolse band Belzebong staat al 10 jaar garant voor een stevige pot, met fuzz doordrenkte, instrumentale sludge en doom waarbij je van je sokken geblazen wordt door een muur van geluid.

De loodzware, repetitieve met THC doordrongen riffs, waarbij het distortion pedaal continue ingedrukt wordt, werken hypnotiserend en zorgen ervoor dat je meegezogen wordt in de maalstroom van dikke vette grooves. Dit alles is gehuld in een waas van groen, want dat is de enige kleur die telt bij Belzebong. Het nieuwe album ‘Light the Dankness’ is weer een ode aan het geestverruimende groene goedje. De heren zullen zich dan ook weer als een vis in het water voelen in Nijmegen, net zoals in 2017 het geval was.

De Franse rockers van The Necromancers brengen een mix van progressieve rock, stoner en doom. Op het debuut ‘Servanst of the Salem Girl’ uit 2017 vliegen de pakkende riffs en solo’s je om de oren. Op het nieuwe album ‘Of Blood And Wine’ bedient de jonge band zich van hetzelfde recept, maar klinkt het geheel dynamischer en zijn de composities beter uitgedacht. Een van de meest opvallende nieuwkomers binnen het stoner genre. Voer voor liefhebbers van Elder, Anciients en Khemmis.

Bekijk de foto's (The Necromancers)
Bekijk de foto's (Belzebong)