Doornroosje
loader

Stellar

Ben UFO + Felix Lenferink + Piro + oXane

Na dit seizoen succesvolle edities te hebben gehad met o.a. Baauer, Joy Orbison, Pearson Sound en Addison Groove, komen we op 5 april wederom met een hele fijne house en garage editie van Stellar waarbij Ben UFO de onbetwiste headliner van de avond is.

Een paar jaar geleden stond Ben UFO al in de kleine zaal van Doornroosje tijdens de 2e verjaardag van Give it Dub. Sindsdien is hij met een dusdanige opmars bezig, zowel als dj als met zijn label Hessle Audio, dat we bijna verplicht waren om hem weer te boeken. Gelukkig staan we hier volledig achter, want we zijn groot fan van deze dj pur sang. Produceren doet hij niet, maar dat heeft deze man ook niet nodig gezien zijn sublieme mix-skills en platenkeuze. Naast zijn draai werk runt Ben samen met Pearson Sound en Pangea het Hessle Audio label dat een grote rol heeft gespeeld in de opmars van het gemengde Britse geluid dat nu op dansvloeren overal ter wereld aan terrein wint. Grenzen tussen techno, house, dubstep en garage vervaagden en een breed dansbaar geluid ontstond. Er is bijna geen betere dj denkbaar die deze ‘stijl’ beter beheerst dan Ben Thomson aka Ben UFO. Hij is een graag geziene gast bij Boiler Room en heeft onlangs een vaste show (samen met de andere 2 Hessle Audio frontmannen) weten te bemachtigen op Rinse FM. Als kers op de taart kwam er in januari van dit jaar zijn Fabriclive mix uit, welke lyrisch werd ontvangen vanuit alle hoeken van de dance scene.

De verdere namen op de line-up zijn ook niet de minsten. Felix Lenferink gooit al enige tijd hoge ogen met zijn unieke sound, welke niet in een hokje te stoppen is, wat al heeft geleidt tot een verschijning bij het beruchte Boiler Room en releases op Shipwrec en Fourth Wave. Bass music adept Piro komt ook weer eens langs in Doornroosje. Waar hij zich voorheen veel bezighield met dubstep en aanverwante stijlen, voelt hij zich tegenwoordig het meest aangetrokken tot het UK house en techno geluid dat perfect aansluit bij het Stellar concept. Naast al deze Stellar debutanten hebben we ook een oude bekende op de line-up staan: oXane. Deze muzikale duizendpoot zal ook vanavond de zaal weer op geheel eigen wijze warmdraaien: ‘housy’ met een voorliefde voor de lagere frequenties.