fbpx
blanks

Blanks

woensdag 18 december 2024
locatie:
Doornroosje
datum:
woensdag 18 december 2024
zaal open:
20:00 uur
start:
20:30 uur

Indie-pop vol feel-good vibes, catchy melodieën, zomerse gitaar riffs en retro synths. Blanks, het soloproject van Nederlandse schrijver en producer Simon de Wit, maakt muziek waar je energie van krijgt. Vrolijke, upbeat liedjes waarvan je zin krijgt in het leven, en die de perfecte soundtrack zijn voor al je nieuwe herinneringen.

Wat begon als hobby op zijn zolderkamer, groeide uit tot een internationale carrière. Via YouTube bouwde Blanks een internationaal publiek op, door creatieve concepten zoals de ‘One Hour Song Challenge’, ‘Styleswap’ en ‘Fill In The Blanks’, waarin Blanks samen met zijn fans liedjes schrijft. Dit resulteerde in liedjes als ‘Breathe In Breathe Out’, ‘Higher’ en ‘Love Situation’. Met zijn online engagement bouwde Blanks een speciale band op met zijn fans, wat resulteerde in meer dan 1,2 miljoen volgers op YouTube, 300K+ volgers op TikTok en 250K volgers op Instagram.

Als gevolg van het online succes, ontwikkelde Blanks zich als energieke live act. Hij speelde o.a. op ESNS, New York Indie Week en Reeperbahn Festival. Ook speelde hij uitverkochte clubtours in Nederland en België, een Amerikaanse tour supporting St. Lucia in 2022 en een eerste headline Europese tour in 2023. In 2022 won hij een Music Moves Europe award (voorheen EBBA), en was hij te zien in het Nederlandse TV programma Beste Zangers, waar zijn aanstekelijke enthousiasme en ‘golden-retriever’ vibes de harten van het Nederlandse publiek veroverden.

In 2023 werkte Blanks ook actief als producer en songwriter aan muziek voor andere artiesten. Met o.a. Vlaamse zangeres Pommelien Thijs scoorde hij maar liefst drie nummer 1 hits in België. Ook de samenwerking met zangeres MEAU zorgde voor een Top40 hit in Nederland.

In het najaar van 2024 speelt Blanks zijn grootste tour als headliner door de US en Europa.

genre

pop

media

Blanks

woensdag 18 december 2024

placeholder