fbpx
Afbeelding voor Blood Red Shoes + Queen Kwong

Blood Red Shoes + Queen Kwong

zondag 10 november 2019
locatie:
Doornroosje
datum:
zondag 10 november 2019
start:
19:45 uur

Het Britse duo Blood Red Shoes timmert al sinds 2004 aan de weg met hun door punk & grunge geïnspireerde rock. En met succes, het duo heeft de hele wereld rond gereisd en vele succesvolle tours gedaan. Met wat vallen en opstaan ‘on the road’ is er nu een splinternieuw album, ‘Get Tragic’. Hiermee keert de band na hun optreden in 2008 weer terug naar Doornroosje.

Blood Red Shoes bestaat uit de twee enthousiaste herrieschoppers Laura-Mary Carter en Steven Ansell. Dit uit Brighton afkomstige duo hebben een sublieme rock & roll-bezetting; hij op drums en zij op gitaar. Samen nemen ze de zang voor hun rekening. Sinds 2004 toerden ze de wereld rond, alsof hun leven er vanaf hing. Muzikaal namen durfden ze buiten de lijntjes te kleuren en waagden ze ook succesvolle uitstapjes richting een meer elektronisch geïnspireerd geluid. Het schijnbaar onafscheidelijke duo ging echter door een diep dal totdat ze weer op het punt kwamen om samen verder te spelen. Het leidde allemaal naar hun nieuwe album ‘Get Tragic’, welke op 25 januari het levenslicht zag.

De spanning en ruzies, door het vele toeren, leidden enkele jaren geleden tot een breuk. Beiden gingen hun eigen weg en gebeurden er ook ellendige dingen als een motorongeluk, overmatig drugsgebruik en meer van zulks. De breuk was niet definitief, meer deze leverde wel nieuwe kracht en energie op waarbij het duo heeft elkaar opnieuw gevonden.

Op hun nieuwe single genaamd ‘Call me up Victoria’ hoor je een andere Blood Red Shoes, één waar de tegenslag en zelfacceptatie hebben geleid tot een ‘vernieuwing’ en een nieuw hoofdstuk. Hun eerste single ‘Get Tragic’ belooft veel goeds en live zal het duo sowieso gaan knallen, getuige de voorgaande keren in Doornroosje en ook op Valkhof Festival.

genre

rock, alternative rock

Blood Red Shoes + Queen Kwong

zondag 10 november 2019

placeholder