fbpx
Blues Pills

Blues Pills

+ The Picturebooks

dinsdag 21 juni 2022
locatie:
Doornroosje
datum:
dinsdag 21 juni 2022
zaal open:
19:30 uur
start:
20:15 uur

Het Zweedse rockkwartet Blues Pills maakte aan het begin van hun muzikale carriere een pijlsnelle reis van internationaal succes, wat ze (mede) te danken hadden aan hun beruchte, charismatische liveshows.

Ze gingen rechtstreeks van smoezelige, overvolle bars naar het spelen op enkele van Europa’s grootste festivals zoals Download, Rock am Ring, Wacken Open Air en Roskilde. Ook hun titelloze debuutalbum belandde meteen in de Europese hitlijsten.

Onder de lagen van zware psychedelische bluesrock en frontvrouw Elin Larsson’s soulvolle en krachtige stem, is de kern van Blues Pills altijd de rusteloze zoektocht naar verandering geweest.

In 2020 bracht Blues Pills hun veelgeprezen zelfgeproduceerde en -opgenomen album ‘Holy Moly!’ uit, gemixt door Grammy Award-winnaar Andrew Scheps (Red Hot Chili Peppers, Iggy Pop, Adele, Black Sabbath, Rival Sons, Hozier). De band kan niet wachten om eindelijk de ‘Holy Moly!’ songs live te presenteren en de kracht van muziek met jullie te vieren!

De Duitse bloedbroeders Fynn Claus Grabke en Philip Mirtschink van The Picturebooks spelen loodzware, met blues doorregen rockmuziek. Een sound die even herkenbaar is als de geur van verbrande motorolie op een door de zon geblakerde highway in de Californische woestijn. Volledig uniek, muzikaal onvergetelijk en met een dikke knipoog naar rock n’ roll in z’n oervorm.

genre

rock, psychedelische rock

media

Blues Pills + The Picturebooks

dinsdag 21 juni 2022

placeholder