Doornroosje
loader

Buck Meek

Buck Meek maakt prachtige verstilde liedjes voor verdwaalde zielen, verloren honden en de vergeten jeugd. Op zijn titelloze debuut album worden de grenzen van de Amerikaanse folk- en countryrock verkend. 

Als gitarist en zanger van Big Thief toerde Buck de wereld rond en nam in vier jaar tijd vier veelgeprezen albums op. Maar ook zonder Big Thief vindt de Texaan succesvol zijn eigen weg. Na soloalbums van bandleden Adrianne Lenker en James Krivchenia was het de beurt aan Buck Meek om te laten horen hoe zijn muziek buiten context van de band klinkt. Hoewel zijn solowerk meer country en wat meer experimenteel is dan dat van Big Thief, kent het dezelfde warmte en fluisterachtige intimiteit.

Buck’s titelloze debuutalbum werd opgenomen met ingenieurs Phil Weinrobe en Andrew Sarlo. De plaat is uitgebracht op Keeled Scales in 2018. Eerder dit jaar volgde het vervolgalbum Two Saviors. Een album over liefde, de realiteit van pijn en de onvermijdelijkheid van tegenslagen. Qua sound klinkt het album als een vredige, warme dag op een Amerikaanse ranch te midden van een uitgestrekte weide.