fbpx
Cannibal Corpse

Fortarock

Cannibal Corpse

+ Municipal Waste + Immolation + Schizophrenia

zaterdag 21 september 2024
Uitverkocht

Nooit meer te laat voor tickets? Meld je aan voor updates!

WhatsApp

Liever updates per email? Meld je aan.

locatie:
Doornroosje
datum:
zaterdag 21 september 2024
zaal open:
18:30 uur
start:
19:00 uur

Wie brutal death metal zegt, zegt Cannibal Corpse. Alhoewel de band sec gezien niet de grondlegger is, heeft geen enkele band de gigantische (cult-)status binnen de extreme metal geëvenaard als van deze Amerikanen. Begin de nekspieren maar vast te flexen, want Municipal Waste, Immolation en Schizophrenia maken deze brute line-up compleet.

De death metal van Cannibal Corpse gaan bij voorkeur over horror, moord en expliciete marteling. Het levert ze al sinds de oprichting veel controversie op en dat heeft de band geen windeieren gelegd. Hoewel de platen en merchandise in bepaalde landen verboden wordt, verkoopt de bands alsnog meer dan een miljoen platen. Dat komt vooral doordat de band een hoge constante door het oeuvre weet te behouden. Zestien albums staan er inmiddels op de teller en er zit geen mindere broeder tussen. De kracht om zichzelf te blijven vernieuwen, nieuwe zieltjes te winnen en tegelijk de fans van het eerste uur ook live nooit teleur te stellen, maakt van Cannibal Corpse na al die jaren een band van wereldformaat.

Uiteraard nemen ze ook dit keer weer ijzersterke supports mee. Wat te denken van Municipal Waste. Deze thrashers weten elke zaal op zijn kop te zetten met hun opgefokte energieke crossover thrash metal, eentje van de puurste soort. Maak maar alvast wat ruimte, want dit gaat zonder twijfel dikke moshpits opleveren! De New Yorkers van Immolation draaien al net zo lang mee als Cannibal Corpse. Hun death metal is wat technischer van aard, maar zeker niet minder bruut. Verschroeiend fel raast de band door de nummers om het publiek verwonderd achter te laten. Aan Schizophrenia uit België om de zaal op te warmen met hun mix van thrash en death.

genre

metal, death metal, thrash metal

media

Cannibal Corpse + Municipal Waste + Immolation + Schizophrenia

zaterdag 21 september 2024

placeholder