Doornroosje
loader

Church of Ra

Amenra + The Black Heart Rebellion + Oathbreaker

Treha Sektori + Alkerdeel + VVOVNDS + Wiegedood

Geen webverkoop
16 nov 2014
  • Normaal€ 20,00
  • De prijzen zijn inclusief alle kosten.

Church of Ra avonden zijn zeldzaam, het betreft dan ook iets bijzonders. Church of Ra is een collectief van gelijkgezinde bands rond Amenra, Vlaanderens grootste underground export product. Muzikaal varieert het van doom, postmetal, hardcore, ambient tot electronica, allen met een duistere en mysterieuze kant. Vanavond zullen uit dit collectief, Wiegedood, Treha Sektori, The Black Heart Rebellion, Oathbreaker en Amenra acte de présence geven. Tevens zal bevriende band VVOVNDS het podium betreden.

Amenra
Weinig muziek die zo beklijft, bezweert, verplettert, slaat en zalft als die van Amenra. Al 14 jaar aan de weg timmerend, op een volstrekt eigenzinnige, artistiek integere wijze hebben de Vlamingen in die tijd tijd een welhaast legendarische live status opgebouwd. Net als op hun vijf albums, de laatste uitgebracht op het befaamde Neurot label, schudt Amenra live zo nu en dan de gitzwarte en loodzware sluiers van zich af om terug te vallen op hemelse soundscapes. Pure emotie en schoonheid omgezet in verwoestende muzikale hoogmis.

Oathbreaker
Oathbreaker debuteerde twee jaar geleden met het positief onthaalde ‘Mælstrøm’. Opvolger ‘Eros|Anteros’, uitgekomen in 2014, is een reuzenstap vooruit. Stilistisch en qua arrangementen is er volop plaats voor verfijning. Naast blinde razernij en wanhoop geven de tragere songs en passages het begrip dynamiek verder diepgang. Een bijzonder intelligente en unieke cocktail van hardcore, sludge en black-metal die, mede door de oerschreeuw vocalen van Caro Tanghe, een verstikkende, donkere sfeer op te roepen die dwars door merg en been gaat.

The Black Heart Rebellion
Deze Gentenaren hebben sinds hun ontstaan in 2004 een opvallende weg afgelegd. Hun debuut Monologue, uit 2008, leidde tot een indrukwekkende reeks optredens in binnen – en buitenland. Post-hardcore die instrumentaal richting Mogwai en Explosions in the Sky gaat met de verwoestende vocale kracht van Amenra en het Japanse Envy. Maar The Black Heart Rebellion bleek steeds op zoek naar evolutie en eigenheid. Na 4 jaar werken zag Har Nevo het licht. Een sfeerrijke plaat, gebouwd op een diepgeworteld gevoel van vertwijfeling en ritmische kracht. Geuit in ragfijne composities die zich niet meer laten omschrijven door stereotypen. Een schier oneindig sonisch bos, waar het ondanks de duisternis en de onverwachte geluiden die daarin schuilen, zeer rustgevend dolen is.

Treha Sektori
Treha Sektori, uit Parijs, is het soloproject van Dehn Sora en debuuteerde in 2009 met Sorieh op Kaosthetik Konspiration: een donkere, bevreemdende ambient plaat die een geheel eigen universum creëert om in weg te dromen en nooit meer wakker te worden. Opvolger Endessiah uit 2012 kwam uit op het Canadese Cyclic Law. Indringend en confronterend zijn de kernwoorden die de lading dekken. Live wordt dit kracht bijgezet door vervreemdende zwart-wit filmbeelden van eigen makelij.

VVOVNDS
De band VVOVNDS, met Kristof Mondy, de ex-bassist van Amenra in zijn gelederen, brengt een rauwe mix van d-beat hardcore, powerviolence en black metal. Met een genadeloze rotvaart worden de grenzen van de hardcore opgezocht, verlegd en doorbroken!

Wiegedood
Wiegedood is de grote onbekende, gezien het feit dat de band zich hult in mysterie en stilzwijgen. Een nieuwe parel inzake nihilistische en desolate black metal, fluisteren de geruchten. Nijmegen wordt een verderfelijke vuurdoop, de dodenakker waar de as der dolende zielen wordt verstrooid. Morituri te salutant.

lees meer
Bekijk de foto's (Wiegedood)
Bekijk de foto's (Church Of Ra)
Bekijk de foto's (The Black Heart Rebellion)
Bekijk de foto's (Amenra)
verwijder filter
filter

Nieuwsbrief

Mis nooit meer een concert! Meld je aan en wij sturen je wekelijks de nieuw bevestigde en aankomende shows.

verzonden
OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.