fbpx
Converge

Soulcrusher

Converge + Full of Hell + Petbrick

woensdag 9 november 2022
locatie:
Doornroosje
datum:
woensdag 9 november 2022
zaal open:
19:30 uur
start:
20:00 uur

Converge, Full of Hell en Petbrick komen op 9 november naar Nijmegen voor een exclusieve show om de bouwkundige constructie van Doornroosje danig op de proef te stellen.

Al ruim 25 jaar verplettert het uit Massachusetts afkomstige viertal Converge menig trommelvlies met een mix van experimentele metal en hardcore. De definitieve doorbraak kwam in 2001 met ‘Jane Doe’; een emotioneel gelaagd en complex album dat het hardcore genre herdefinieerde. De legendarische status van Converge was een feit. Sindsdien heeft de band vijf studioalbums afgeleverd waarvan de laatste uit 2017 stamt in de vorm van ‘The Dusk In Us’. Al vanaf de eerste klanken is het duidelijk dat deze plaat uit de productieschuur van gitarist Kurt Ballou komt. Bombastisch klinkende drums, bas die botten doet ratelen, vocalen die als een heet mes door een pakje boter heen snijden en natuurlijk die kenmerkende kettingzaag gitaartoon. Onvoorspelbaar, gedurfd, vernieuwend en boven alles; belachelijk goed. Converge is na al die jaren nog net zo relevant en dat is knap. En dan hebben we het niet gehad over de allesverwoestende live shows…. dit gaat er eentje worden voor in de boeken.

Dat grindcore nog lang niet dood is bewijst Full of Hell. De Amerikaanse band beheerst de kunst om gruwelijk lomp uit de hoek te komen, maar weet dat te verpakken in bondige pakkende nummers. Het is fantastisch hoe deze heren er in weten te slagen om een grote bonk narigheid tot ware kunst om te buigen. Op de meest recente plaat vormt grindcore nog steeds de hoofdmoot, maar dan geïnfuseerd met de nodige black metal, noise en power violence. Het moge duidelijk zijn; Full of Hell is de perfecte band naast Converge.

Om het feest helemaal compleet te maken opent Petbrick de avond. De Bandcamp-bio van het duo zegt dat het Iggor Cavalera (Sepultura) en Wayne Adams zijn die nasty geluiden maken die je gezicht doen smelten. Maar druk op play en je zult merken dat deze specifieke noise-act allesbehalve alledaags is. Petbrick klinkt alsof je in het hart van een tumultueus oorlogsgebied bent: deze vasthoudende tandem brengt vernietiging en terreur met meedogenloze spervuur ​​​​van blastbeats, misvormde synth-texturen en manische zang.

genre

metal, sludge metal, post hardcore, grindcore

tijdschema

  • 19.30 - deuren en kassa open
  • 20.00 - Petbrick
  • 21.05 - Full of Hell
  • 22.00 - Converge

media

Converge + Full of Hell + Petbrick

woensdag 9 november 2022

placeholder