fbpx
Cordovas

Cordovas + Jonny Strykes

dinsdag 24 september 2024
locatie:
Merleyn
datum:
dinsdag 24 september 2024
zaal open:
20:00 uur
start:
20:30 uur

Met een voet in het heden en een voet in het verleden omarmt Cordovas het geluid van klassieke americana, roots en country-rock. Als special guest nemen ze de getalenteerde singer-songwriter Johnny Strykes mee.

Het Cordovas-album Destiny Hotel (2020) was min of meer een doorbraak album naar een groter publiek. Het album bevat een prachtige combinatie van folk en country met groovy rock’n’roll doordrenkt met poëzie. De uit Tennessee afkomstige band – bestaande uit zanger/multi-instrumentalist Joe Firstman, toetsenist Sevans Henderson, gitarist/zanger Lucca Soria en zanger/multi-instrumentalist Toby Weaver – belichaamt de ongestuurde energie van hun live optredens beter dan ooit terwijl het tegelijkertijd het niveau van hun muziek, liedjes naar een hoger niveau is gebracht.

Wanneer de band niet de wereld over touren of festivalpodia bestijgen besteden de bandleden veel tijd op hun gemeenschappelijke boerderij vlak buiten Nashville. “Ik kan me niet voorstellen dat er veel bands zijn die meer repeteren dan wij” zegt Firstman wiens vrouw en jonge kind ook op deze boerderij wonen. “We zijn hier allemaal samen in deze prachtige ruimte en we zorgen ervoor dat we dit nooit zomaar voor lief nemen.”

De Amerikaanse band Cordovas eert ook hun in 2023 verschenen vierde album de muzikale helden uit de jaren 70. Op “The Rose Of Aces” stijgt de band uit Nashville ook op indrukwekkende wijze boven zichzelf uit. Het album klinkt alsof het een vergeten parel uit de jaren 70’ is. Geïnspireerd door southern rock en American roots muziek inclusief veel gitaarwerk en wederom prachtige zang. Ook dankzij zeer puik werk van muzikant en producer Cory Hanson.

genre

rock, rock & roll, roots, country, southern rock

media

Cordovas + Jonny Strykes

dinsdag 24 september 2024

placeholder