Doornroosje
loader

Cymbaline + Taveneer

Vanavond een double bill van twee lokale bands die op het punt staan hun vleugels uit te slaan naar de rest van het land.

Cymbaline vertelt een verhaal over controle verlies te midden van alle waanzin. Laat deze Utrechtse band je meenemen naar een andere tijd waar Lou Reed en David Bowie het er nog goed van namen. Met hun rauwe, psychedelische rock ’n roll doen ze de New Yorkse underground scene van de vroege jaren ’70 herleven, waar niets te gek was en alles kon. Dit voorjaar komen ze met twee gloednieuwe singles, ‘Nicht Weiter als Berlin’ en ‘Dark Grove, Fair One’, waarmee ze de grenzen van de conventie opzoeken en je meezuigen in hun melancholie.

Sinds er afgelopen jaar een wissel van de wacht plaatsvond op de bas, blaakt de Nijmeegse-Utrechtse formatie Taveneer van de energie. Hun recept is simpel: giet donkere, door sci-fi geinspireerde teksten in een aanstekelijk vrolijke jangly-indie vorm. Het resultaat is muziek waarop zowel te dansen als te dromen valt. Noem ze de kroonrpinsen van de indierock, noem ze de belofte van de gitaarpop, noem ze wat je wilt. Een ding is zeker, we gaan nog veel horen van Taveneer de aankomende tijd!

Bekijk de foto's (Cymbaline)
Bekijk de foto's (Taveneer)