Doornroosje
loader

Dan Hair & The Extensions + Otto of Thorns

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Dan Hair is een eenmansproject met een verhaal. Hij zingt en schrijft de liedjes, maar is niet je alledaagse singer-songwriter. Hij is eerder een zorgvuldige knutselaar, een kluizenaar, opererend vanuit zijn tot studio verbouwd rommelhok in een vervallen kantoorpand. Hij werkt bij voorkeur in de donkerste uren, wanneer de rest van de wereld ligt te slapen. Dan wisselen onmacht, vuur en twijfel elkaar af in het gevecht dat hij net als meer twintigers voert met onze grenzeloze leefwereld.

Die strijd vertaalt Dan Hair naar liedjes. Je krijgt een intieme blik in zijn wereld, fantasievol verklankt met behulp van talloze instrumenten, conventioneel en onconventioneel, inventieve effecten en een handvol bevriende muzikanten. Van verstild tot eruptief en van overstuurd tot bedachtzaam, met zijn band The Extensions kan hij bij vlagen zelfs behoorlijk bijten.

Debuutalbum Living in the Night is het resultaat van jarenlange arbeid, olifantengeduld en een nietsontziend perfectionisme. Het is een album van een muzikaal talent dat zich niet beperkt tot componeren, songwriten, musiceren of producen. De creativiteit viert hoogtij, en alle toeters en bellen, trommels en violen zijn uit de kast gehaald. Desalniettemin is het een subtiel en stijlvol werk, waarbij de bescheidenheid van zijn maker hoorbaar is en doseren tot een kunst is verheven.

Bekijk de foto's (Otto of Thorns)
Bekijk de foto's (Dan Hair & The Extentions)