fbpx
Afbeelding voor Daniel Romano + Kacy & Clayton

Daniel Romano + Kacy & Clayton

maandag 6 juni 2016
locatie:
Doornroosje
datum:
maandag 6 juni 2016
start:
20:15 uur

Een blik op de hoes van het derde album ‘Come Cry With Me’ van Daniel Romano zegt eigenlijk al genoeg: it’s all about country. Op de hoes zie je namelijk een besnorde Daniel Romano, gestoken in een prachtig pak en met een cowboyhoed op. De hoes is slechts een voorbode van de muzikale pracht die hij laat klinken. Niet alleen zijn stem en kleding maar ook qua muziek doet Romano denken aan zijn grote voorbeelden Graham Parsons, Waylon Jenning en Merle Haggard.

De plaat kreeg de publiciteit die het verdiende en staat vol authentieke liedjes die rechtstreeks uit de jaren 50 of 60 hadden kunnen komen. Jankende gitaren, honky tonk country, poëzie en teksten over winnen en verliezen, drank, gebroken harten en leven en dood vormen de basis. Het album klinkt als een dromerige hommage aan een vervlogen tijdperk en ging de boeken in als een van de beste country-albums van 2013.

In 2015 verscheen er een nieuw album van Romano getiteld ‘If I’ve Only One Time Askin’. Wederom een verzameling prachtige country-nummers met mistroostige teksten over de liefde en meeslepende donkere teksten. Zijn nieuwe album ‘Mosey’ zal in 2016 verschijnen via New West Records.

genre

pop, singer songwriter, folk, roots, alternative country

Daniel Romano + Kacy & Clayton

maandag 6 juni 2016

placeholder