fbpx
Dark Tranquillity

Fortarock

Dark Tranquillity + Ensiferum

Nailed to Obscurity + The Legion Ghost

zondag 10 april 2022
locatie:
Doornroosje
datum:
zondag 10 april 2022
zaal open:
18:30 uur
start:
18:45 uur

Een prachtige dubbele headliner metalpackage op deze zondag in april met Dark Tranquillity en Ensiferum. Twee bands die garant staan voor moddervette optredens.

De Zweedse band Dark Tranquillity is één van de grondleggers van de vermaarde ‘Gothenburg sound’ waartoe ook In Flames en At The Gates behoorde. De Zweden behoren tot één van de invloedrijkste melodieuze death metalbands van de jaren negentig. De band heeft altijd haar eigen banen uitgestippeld en liet zich door niemand beïnvloeden. Cleane vocals, vrouwelijke gastoptredens, elektronische uitspattingen en een sterke melodieuze inslag, deze experimenteerdrift heeft aan de basis gestaan van de band die het nu is.

De band heeft inmiddels een hele rits platen uitgebracht waarvan ‘Moment’ uit 2020 de laatste is. Het is knap dat de band tot nu toe geen enkele zwak album heeft afgeleverd. De kwaliteit is constant van een zeer hoog niveau. De liefde voor de melodieuze metal is nooit verwelkt en zit tegenwoordig dieper dan ooit. Dark Tranquillity wordt nog steeds op handen gedragen, en dat is meer dan terecht.

Ensiferum is één van de meest populaire bands in het folk- en paganmetal-genre. Epische nummers met melodisch gitaarwerk, genadeloos snelle tempo’s en machtige zangpartijen hebben de Finse band grote successen gebracht. De vele optredens hebben er tevens voor gezorgd dat er live een gesmeerde folk metal machine op het podium staat. Ook het meest recente album ‘Thalassic’ bulkt weer van de kwaliteit. Heft allen uw zwaard en drinkhoorns, want er mag uit volle borst meegezongen en –gedronken worden.

genre

metal, folk metal, melodic death metal

tijdschema

  • 18.45 - The Legion Ghost
  • 19.30 - Nailed to Obscurity
  • 20.20 - Ensiferum
  • 21.40 - Dark Tranquillity

media

Dark Tranquillity + Ensiferum + Nailed to Obscurity + The Legion Ghost

zondag 10 april 2022

placeholder