fbpx
Afbeelding voor Dave Hause

Dave Hause

+ Mercy Union

vrijdag 11 februari 2022
locatie:
Doornroosje
datum:
vrijdag 11 februari 2022
zaal open:
19:00 uur
start:
19:45 uur

De show van Dave Hause op 11 februari 2022 wordt verplaatst naar vrijdag 30 september 2022. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum. Alle kaartkopers zijn per mail op de hoogte gebracht.

De Amerikaanse singer-songwriter werd bekend als frontman van punkrockband The Loved Ones en speelde daarvoor ook nog als gitarist/zanger in Step Ahead, Paint It Black en The Curse. De laatste 10 jaar maakt hij vooral solomuziek. De muziek die hij nu maakt is wat minder punk en iets meer rootsy en rock dan hetgeen hij maakte met zijn voorgaande bands, maar aan energie ontbreekt het hem nog steeds niet. Met zijn rauwe stem, gedreven zang en sterke gitaarsound weet Hause de zaal moeiteloos mee te krijgen in zijn opgewekte muzikale uitbarstingen. Een aanrader voor liefhebbers van Frank Turner, The Gaslight Arnhem, Tim Vantol, Brian Fallon en Chuck Ragan.

Het leven is een struggle, aldus Dave Hause. Zelfs als de dingen ons voor de wind gaan, is het voortdurend zwemmen tegen de stroom in, in de hoop dat we uiteindelijk de kust zullen vinden. Dat is het uitgangspunt van Dave Hause’s vierde en meest recente album, ‘Kick.  Het is een album over hoop en verzet, twijfel over onze maatschappij, over het overkomen van mentale problemen en al het andere dat hem van het hart moet. Dave Hause schreef dit album samen met zijn broer, die hij als zijn muzikale zielsverwant ziet. Een van de hoofdredenen voor het schrijven van dit album was het plotselinge en tragische verlies van vriend en muzikale inspiratie Scott Hutchison. De frontman van Frightened Rabbit beroofde zichzelf in 2018 van het leven, wat de gebroeders Hause ertoe aanzette om te schrijven over het vinden zingeving na het doorstaan van zware tegenvallers.

genre

singer songwriter, folk, alternative rock

media

Dave Hause

vrijdag 11 februari 2022

placeholder