Doornroosje
loader

De Jeugd van Tegenwoordig + Bokoesam

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Van hardrocker via huisvrouw tot de groenteboer; iedereen houdt tegenwoordig van De Jeugd van Tegenwoordig. Willie Wartaal, Faberyayo, Vièze Fur en hun muzikale eindbaas Bas Bron braken in 2005 door met debuutsingle ‘Watskeburt?!’. Het succes zette zich daarna door met grote hits als ‘Hollereer‘ en ‘Sterrenstof’.

Met eigenzinnige teksten, raps en elektronische beats weet De Jeugd zich telkens weer te onderscheiden van de rest. De albums ‘Parels voor de Zwijnen’, ‘De Machine’ en ‘De Lachende Derde’ scoorden dan ook allen goed; laatstgenoemde behaalde zelfs de gouden status. Hun meest recente album ‘De Formule’, verscheen eind vorig jaar.

De Jeugd heeft de Nederlandse taal inmiddels met zo veel woorden verrijkt dat er in 2011 een boek met al hun teksten uitkwam: ‘Het Handboek Der Jeugd’. De groep wordt unaniem geprezen en hun prijzenkast is inmiddels goed gevuld met onder meer de Popprijs, een Edison en vele 3FM Awards.

Niet alleen Nederland maar ook België is sinds een jaar of vijf in de ban van de vrolijke en inventieve hiphop van het viertal. De Jeugd stond succesvol op de grootste podia van festivals als Rock Werchter, Pinkpop en Lowlands en speelde vele zalen in de Lage Landen plat.

Bekijk de foto's