fbpx
De Likt

Ctrl-Alt-Delikt tour

De Likt

+ Ruwhel Emers & De Bigi Blues Band

vrijdag 27 januari 2023
locatie:
Doornroosje
datum:
vrijdag 27 januari 2023
zaal open:
20:00 uur
start:
20:45 uur

De energieke Rotterdamse band De Likt brak in 2015 door met hun eerste single ‘Ja Dat Bedoel Ik’. Kort daarop volgde het naamloze debuutalbum met singles als ‘Bloed Aan De muur’ en ‘Finidi George’. Hiermee eisten frontman Jordy Dijkshoorn en producer-duo Giorgi Kuiper en John van Beek hun plek op in het Nederlandse livecircuit. Zo’n beetje elke zaal en elk festival in Nederland speelden ze plat met hun energieke liveshows vol stagedives, crowdsurfen, moshpits en walls of death. In 2016 bleek De Likt zelfs het liverecord van meest gespeelde festivalshows in Nederland te dragen.

In 2017 moest het trio helaas flink op de rem trappen. Na een ingrijpend incident op straat, belande Jordy met een gebroken nek in het ziekenhuis. Sterker door strijd bleek deze Rotterdammers op het hart geschreven. In 2018 kwamen zij terug met het album ‘De Derde’, waarmee De Likt zich voor eens en voor altijd onverwoestbaar bewees. Met singles als ‘Alleen Zij Geeft Licht In De Duisternis’ en ‘Zelf Doen’, maar ook met albumtracks als ‘Breek Je Nek’ (ft. De Staat) was De Likt terug op de radio en televisie, maar natuurlijk vooral terug in de poppodia, clubs en op de festivals. In 2020 zou het drietal hun derde album uitbrengen. Het vinyl was gedrukt en een tour langs de grote podia van het land gepland. Helaas gooide corona ook voor deze band roet in het eten. Daarom nu eindelijk De Likt met hun ‘Ctrl-Alt-Delikt-tour’ in Doornroosje.

Ruwhel Emers is een Rotterdamse rapper, songwriter en organisator. Hij combineert hiphop met blues, jazz en Caribische sounds om zijn verhalentot leven te brengen. Ruwhel staat voor energieke, emotionele en swingende liveshows. Samen met zijn ‘Bigi Blues Band’ won hij hiermee in 2022 De Grote Prijs van Rotterdam.

genre

pop, rap, electronica

media

De Likt

vrijdag 27 januari 2023

placeholder