Doornroosje
loader

De Nacht

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Dansen tot de ochtend je weer wakker schudt, ontdekken, experimenteren en jezelf overgeven aan muziek omringd door vreemden; het snakken naar de nacht is een ingewikkeld verlangen temidden van een pandemie. Hoe komt het dat we de nacht zó missen? Wat is de waarde van de clubcultuur die eruit ontspringt? Nu we meer dan een jaar geen nachtleven gezien hebben, beseffen we ineens dat er iets essentieels mist. Maar wat is dat precies?

Word je bewust van wat de nacht met je doet aan de hand van dj’s Albert van Abbe, Max Frimout, danseres Alesya Dobysh, schrijver Persis Bekkering, muziekwetenschapper Vincent Meelberg, neuroloog Bas Bloem en Nachtburgemeester Cees de Beer, en ontdek waarom speciale dingen hun plek vinden in het donker.

Dans, denk en geniet

Dus dans mee, geniet en denk door over het effect dat muziek, dans en de nacht op je hebben. Want nog voor je doorhebt wat een beat met je doet heeft je lijf allang een reactie paraat. Muziekwetenschapper Vincent Meelberg en neuroloog Bas Bloem bespreken wat de werking van muziek op je brein is, hoe je dansend je emoties verwerkt en hoe het toch kan dat je telkens kippenvel krijgt van die ene plaat. Nachtburgemeester Cees de Beer vat het geheel samen in spoken word.

Kijk mee via het online radioplatform Open Source Radio: Geen ticket voor Doornroosje? In samenwerking met Open Source Radio streamen wij De Nacht. Klik hier om online mee te kijken.

De Nacht is een samenwerking van Radboud Reflects, Drift, Open Source Radio en Doornroosje.