fbpx
Afbeelding voor De Roos finale

De Roos van Nijmegen

De Roos finale

Bumble B. Boy + Divverent + Blackmoor + Outahead

donderdag 26 mei 2022
locatie:
Doornroosje
datum:
donderdag 26 mei 2022
zaal open:
18:30 uur
start:
19:30 uur

De Roos van Nijmegen is dé competitie voor muzikaal talent uit Nijmegen. Al sinds 1986 maakt De Roos een belangrijk deel uit van de Nijmeegse muziekscene, en biedt de wedstrijd het perfecte podium voor ambitieuze beginnende bands met een eigen repertoire uit de regio Nijmegen. In drie voorrondes strijden muzikanten in Merleyn voor een plek in de finale, en dit zijn ze dan: de finalisten die zullen shinen in Doornroosje tijdens de finale!

Bumble B. Boy
De uit Australië afkomstige kinderfeestjes entertainer dipt zijn tenen in de punk scene. Met een passie voor kinderen en bijen tracht Bumble B. Boy een nieuwe, onhandelbare muziek door de oren van zijn luisteraars te duwen. Verwacht niks, en accepteer alles van Bumble B. Boy terwijl hij schokkend op het podium staat met ritmische punk beats en eclectische pop melodieën!

Divverent
Divverent is een Nederlandstalige artiest die varieert van house naar RnB met hiphop als basis. In zijn nummers komt vaak de taal van liefde naar voren in alle vormen. Bij zijn shows wordt hij begeleid door zijn toetsenist Zaffré, zijn gitarist en tevens ook producer Parsa en zijn drummer Jesse. Hiphop met live band dus, hoe vet is dat?

Blackmoor
Het leven gaat niet altijd over rozen. Dat weten de jongens van Blackmoor maar al te goed. Met hun lange, labyrintische composities nemen ze je mee naar de donkerste hoeken van hun gedachtegangen. Met deel melancholie en deel barmhartigheid, dissonantie en onregelmatige maatsoorten, van verpletterende blastbeats tot gedragen sax-spel loodsen ze je door de kwalen des levens. Dit wil je niet missen!

Outahead
Geïnspireerd door de “DIY attitude” van de Amerikaanse punkscene, creëerde Outahead in hun beginjaren een kleine, maar toegewijde fanbase in thuisdorp Wijchen door het uitbrengen van zelf opgenomen muziek en verscheidene gigs op huisfeestjes. Outaheads muziekstijl combineert scheurende gitaren en indie-akkoorden met songteksten die gaan over de complexiteit van leven in de hedendaagse maatschappij.

genre

rock, metal, punk, hip hop, indie

De Roos finale

donderdag 26 mei 2022

placeholder