fbpx
De Roos van Nijmegen

Voorronde 3

De Roos van Nijmegen

Marvin Bergh + The Vonks + Dan Mango

maandag 17 april 2023
locatie:
Merleyn
datum:
maandag 17 april 2023
zaal open:
20:00 uur
start:
21:00 uur

De Roos is dé competitie voor muzikaal talent in Nijmegen! Dit jaar wordt de 37ste editie van deze jaarlijks terugkerende muzikantencompetitie georganiseerd door Doornroosje. Al sinds 1986 maakt de Roos een belangrijk deel uit van de Nijmeegse muziekscene en biedt deze wedstrijd het perfecte podium voor ambitieuze beginnende acts met een eigen repertoire uit de regio Nijmegen. Deze voorronde spelen Marvin Bergh, The Vonks en Dan Mango in Merleyn.

Marvin Bergh 

Herken je dat moment wanneer je naar een liedje luistert en er precies wordt beschreven wat je voelt? Dat is het gevoel dat Marvin bij je wil opwekken wanneer je naar zijn muziek luistert. De Edese singer-songwriter neemt je mee in zijn wereld doormiddel van gitaar gecombineerd met elektronische beats en herkenbare verhalen verpakt in Nederlandse popmuziek met R&B invloeden. Marvin Bergh timmert hard aan de weg en heeft op verschillende plekken gestaan zoals Tivoli Vredenburg en de Jaarbeurs Utrecht. Eerder speelde Marvin in de theatershow van Alain Clark in Posttheater Arnhem en trad hij op in een uitzending van NPO Club Hub. Sinds zijn laatste EP ‘Start’ dat in de zomer van 2022 uitkwam, is het stil geweest. Maar niet zonder reden: Begin 2023 komt er nieuwe muziek en hij kan niet wachten om dit met je te delen!

                                 

The Vonks 

Verenigd door een gezamenlijke liefde voor groove bands als Lettuce, RH Factor en Tower of Power beginnen The Vonks vanaf februari 2022 met samenspelen in Arnhem. Snel wordt duidelijk wat de missie is van The Vonks; songs schrijven in de funktraditie met veel ruimte voor improvisatie en soli. Met als gevolg dat elke live show anders is en de spanning en het spelplezier het publiek stimuleren om te dansen en te grooven. Dikwijls flirten zij met elementen uit (neo-) soul, jazz en rock, doch altijd met een groovy core. In 2023 staat de debuut EP op de planning, die ongetwijfeld het nodige stof zal doen opwaaien in de Nederlandse groove scene.

                                 

Dan Mango 

Pop muziek waarop gedanst kan worden met een klein vleugje waarheid. DAN Mango, het project van Producer, singer-songwriter en multi-instrumentalist Dante van Hasselt, omschrijft liefde, pijn en hoop in een hip jasje.

De Roos van Nijmegen Voorronde 3

maandag 17 april 2023

placeholder