fbpx
De Roos van Nijmegen

De Roos

De Roos voorronde #2

Adrum + Lou's Ends + LODYNE

dinsdag 9 april 2024
locatie:
Merleyn
datum:
dinsdag 9 april 2024
zaal open:
20:00 uur
start:
21:00 uur

De Roos is dé competitie voor muzikaal talent in Nijmegen! Dit jaar wordt de 38ste editie van deze jaarlijks terugkerende muzikantencompetitie georganiseerd door Doornroosje.

Al sinds 1986 maakt de Roos een belangrijk deel uit van de Nijmeegse muziekscene en biedt deze wedstrijd het perfecte podium voor ambitieuze beginnende acts met een eigen repertoire uit de regio Nijmegen. Deze voorronde spelen Adrum, Lou’s Ends en LODYNE in Merleyn.

De eerste die in voorronde #2 van De Roos staat is Adrum. Pakkende melodieën, emotioneel aansprekende teksten, een unieke stem en 100% ambitieus, Adrum stopt de Nederlandse Hip-hop in een nieuw jasje met zijn vernieuwende en verfrissende sound. Hij heeft shows gedaan in onder andere Tivoli Utrecht, 013 Tilburg, Doornroosje Nijmegen en een hoop meer. Deze ex Herman Brood Academie student heeft veel te beloven.

De tweede die zal spelen is Lou’s Ends. Hoe zou het klinken als de Foo Fighters zouden spelen op de bruiloft van PJ Harvey en Nick Cave, met Josh Homme als ceremoniemeester? Lou’s Ends is een nieuwe alternatieve rockband, gevormd door Anna Baartmans en schrijft over het verwerken van grote veranderingen in het leven, kleine ongemakken en de sleur van de werkvloer. Vunzig en hard maar herkenbaar en toegankelijk tegelijkertijd; Lou’s Ends verrast de luisteraar met onconventionele riffs en speelse grenzeloosheid in een catchy rock-jasje.

En als laatst staat LODYNE in de tweede voorronde. Geïnspireerd door o.a. Emo, Grunge, Post-Hardcore en Shoegaze projecteren ze rauwe emoties, vertaald door ‘existentieel muzikaal geweld’. Gevoelens van intens mentaal onbehagen over levensvragen, wat resulteert in een visuele vertoning zonder enige opsmuk. Over de strakke en stevige instrumentale basis wordt gebruik gemaakt van dynamische vocalen, door middel van clean vocals, screams en rap.

De Roos voorronde #2

dinsdag 9 april 2024

placeholder