fbpx
De Roos van Nijmegen

De Roos

De Roos voorronde #3

Geenius + Tijn Winters + Politie Warnsveld

dinsdag 16 april 2024
locatie:
Merleyn
datum:
dinsdag 16 april 2024
zaal open:
20:00 uur
start:
21:00 uur

De Roos is dé competitie voor muzikaal talent in Nijmegen! Dit jaar wordt de 38ste editie van deze jaarlijks terugkerende muzikantencompetitie georganiseerd door Doornroosje.

Al sinds 1986 maakt de Roos een belangrijk deel uit van de Nijmeegse muziekscene en biedt deze wedstrijd het perfecte podium voor ambitieuze beginnende acts met een eigen repertoire uit de regio Nijmegen. Deze voorronde spelen Geenius, Tijn Winters en Politie Warnsveld in Merleyn.

De eerste band die meedoet aan de derde voorronde is Geenius. De band bestaat uit Daniël, Jonne, Flor, Pieter en Ravi: jonge muzikanten die samen zijn gekomen door hun liefde voor muziek. Ze zijn begonnen met jazz en funk covers spelen waarmee ze afgelopen zomerfeesten een te gekke show op de Kaaij hebben mogen spelen. Nu zijn ze begonnen met eigen muziek schrijven met als doel hun eigen album te maken met muziek waarin ze hun passie voor muziek kunnen uiten. De muziek die ze maken valt voornamelijk onder Jazz-Fusion muziek waarin je inspiratie van andere genres terug kunt horen, zoals Jazz, Soul, Funk en Rockmuziek. Ze hebben super veel zin in de voorrondes en gaan er een supertoffe show van maken!

De tweede die meedoet is Tijn Winters. Poëzie over liefde in alle vormen, klein en groot leed op dromerige, experimentele pop. Dat is de muziek van Tijn Winters. Hij combineert zijn liefde voor produceren, mixen, ongewone geluiden, synthesizers en Nederlandse teksten tot zijn muziek. Door zijn melodieën en harmonieën vertelt niet alleen zijn tekst het verhaal, maar de muziek ook.

En als laatst speelt Politie Warnsveld ook in de derde voorronde. Politie Warnsveld is niet voor de zwakhartigen. Geef jezelf de kans om door je as te klappen op onze ontembare energie. Met enge tunes, rake teksten maar vooral een stevige dosis dopamine pakken ze je bij de hand op weg naar de wonderlijke wereld van Pret-Ska! Zet je schrap, want het is een tsunami aan genot, een paardenmiddel waardoor je schuimbekkend het daglicht ooit weer hoopt te zien.

De Roos voorronde #3

dinsdag 16 april 2024

placeholder