Doornroosje
loader

De Staat + Another Sky

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

De Staat sluit de clubtournee van 2019 af met maar liefst drie optredens in hun eigen ‘clubhuis’ van Doornroosje! De eerste twee shows zijn in rap tempo uitverkocht, daarom een allerlaatste extra show op vrijdag 29 november!

In hun 10-jarige bestaan ontwikkelde De Staat zich tot een van de meest sensationele live acts in het Nederlandse muzieklandschap. De vele succesvolle tours en shows op diverse festival hebben hier zeker toe bijgedragen. Daarnaast stonden ze ook in het voorprogramma van de Rolling Stones én Muse. Onlangs stonden ze voor de tweede keer in hun carrière, in een uitverkochte AFAS Live. Met succesnummers als ‘Peptalk’, ‘Make The Call Leave It All’ en natuurlijk ‘Witch Doctor’ winden ze het publiek met gemak om hun vingers.

Eind 2018 verscheen de nieuwe single ‘Kitty Kitty’, het eerste nieuwe materiaal van de Nijmeegse band in tweeënhalf jaar. Het nummer is afkomstig van het nieuwe album ‘Bubble Gum’ dat begin 2019 is uitgebracht. De opvolger van hun doorbraak album ‘O’ uit 2016. Het nieuwe album krijgt uit alle hoeken de loftrompet toegestoken. En terecht, want het is een geweldig album dat prima aansluit bij de rest van hun oeuvre. Op veler verzoek keert de band terug naar clubs waarbij de tournee zal worden afgesloten in thuishaven Nijmegen.

De support wordt deze avond verzorgt door Another Sky. De indieband uit London combineert Radiohead en The xx, maar met net wat meer bite en politieke lading. De muziek van Another Sky is donker, filmisch en met veel textuur. Maar de grootste troef van Another Sky is en blijft de speciale stem van frontvrouw Catrin Vincent.

Bekijk de foto's (Another Sky)
Bekijk de foto's (De Staat)